PNL insistă cu operaţiunea "Revocarea lui Dragnea" de la şefia Camerei Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu este reprezentativ pentru ceea ce înseamnă "om corect şi muncitor" în România sau pentru o instituţie democratică de elaborare a legilor, astfel că se impune revocarea sa din funcţie, a transmis fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Mihut Savu / Epoch Times)

PNL solicită votarea propunerii pe care a iniţiat-o de modificare a procedurii de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, în plen, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"În momentul de faţă, în baza Regulamentului Camerei Deputaţilor, Preşedintele acesteia poate fi revocat doar de către grupul care l-a propus. Din nefericire, această variantă a regulamentului nu acoperă situaţia în care preşedintele Camerei Deputaţilor săvârşeşte abuzuri, foloseşte funcţia în mod discreţionar, afectează imaginea instituţiei pe care o conduce, iar majoritatea care l-a propus nu reacţionează", a precizat Turcan.

Potrivit fostei şefe PNL, Curtea Constituţională a analizat această speţa în trecut şi consideră că trebuie aplicat principiul în baza căruia puterea decide, opoziţia se exprimă. Dreptul de exprimare al opoziţiei poate să vină prin iniţiativă de revocare.

"PNL, împreună cu alţi colegi din Parlamentul României, consideră că această iniţiativă parlamentară poate să vină de la 1/3 din numărul deputaţilor sau liderii a cel puţin 2 grupuri parlamentare, altele decât cele care l-au propus pe Preşedintele Camerei Deputaţilor. Evident, votul se ia cu majoritate. Dacă într-o instituţie, FOR emblematic al democraţiei din orice stat care se respectă, puterea se manifestă abuziv, se încalcă reguli, legi şi decizii, este absolut firesc ca măcar o simplă dezbatere şi iniţiativă să poată exista din partea opoziţiei. Prin dezbateri şi argumente se pot contura şi alte puncte de vedere care să susţină necesitatea unor modificări, oprirea unor abuzuri", a subliniat Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a explicat că acesta este sensul modificărilor la regulament şi a solicitat colegilor săi parlamentari să analizeze cu maximă atenţie, să cântărească bine şi să vadă ce este mai important: "interesul unui grup restrâns care a confiscat decizia în Parlamentul României sau interesul unei instituţii care trebuie să dea legi pentru cei mulţi, soluţii pentru problemele cu care ei se confruntă".

"Preşedintele Camerei Deputaţilor NU este reprezentativ pentru ceea ce înseamnă ”om corect şi muncitor” în România sau pentru o instituţie democratică de elaborare a legilor pentru cei mulţi", a conchis Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne