PNL îi cere lui Ciorbea să conteste la CCR ordonanţa prin care Iohannis a fost eliminat din procedura de numire a şefului ANCOM

Ordonanţa prin care şeful statului a fost scos din procedura de numire a conducerii arbitrului telecom a fost adoptată prin încălcarea legii, susţine Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liberalii îi cer Avocatului Poporului să conteste ordonanţa de urgenţă prin care şeful statului a fost eliminat din procedura de desemnare a conducerii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

"Această OUG privind ANCOM a fost adoptată prin încălcarea legii. Vorbim despre o ordonanţă care încearcă să acapareze o piaţă de 4 miliarde de euro şi care, din nefericire, a fost adoptată în acelaşi stil cu care PSD ne-a obişnuit până acum — netransparent, abuziv şi ilegal. (...) În concluzie, PNL solicită Avocatului Poporului să se autosesizeze cu privire la această OUG, să urmărească respectarea legii şi a Constituţiei", a anunţat, luni, liderul PNL, Raluca Turcan, citată de Agerpres, după şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului.

Liderul PNL a mai reamintim că Guvernul a aprobat ordonanţa fără avizul Consiliului Legislativ, încălcând astfel prevederile Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă precum şi legea 73/1993 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ.

Turcan a mai adăugat că Avocatul Poporului va fi anunţat în legătură cu solicitarea PNL şi şi-a exprimat speranţa că "domnul Ciorbea şi-a învăţat lecţia reacţiei prompte, instituţionale şi în avantajul cetăţenilor României."

"În momentul în care un Guvern dă o OUG care încalcă legea sau care are suspiciuni foarte grave de încălcare a Constituţiei, atunci Avocatul Poporului trebuie să fie primul care reacţionează la un astfel de derapaj", a concluzionat Turcan.

Reamintim că Guvernul a adoptat pe 27 aprilie o OUG de modificare a Legii de funcţionare a ANCOM. Prin acest act normativ, preşedintele şi vicepreşedinţii ANCOM vor fi numiţi la propunerea Guvernului, însă cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor prezenţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne