PNL declară "război total" împotriva "Ordonanţei Lăcomiei". Deţinuţii politic din comunism, loviţi în plin

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul său declară "război total" împotriva OUG 114, aşa-zisa "Ordonanţă a Lăcomiei".

"Am luat decizia de a demara o campanie care să fie adresată către toţi cetăţenii români, campanie care se va derula prin toate mijloacele de comunicare posibile, atât prin media cât şi prin online, de asemenea, prin campanie directă către cetăţeni pentru a determina cetăţenii să se adreseze către fiecare parlamentar din coaliţia de guvernare PSD-ALDE-UDMR astfel încât să le comunice dorinţa cetăţenilor de a vota împotriva OUG 114. Efectele OUG 114 sunt catastrofale şi vor înrăutăţii viaţa fiecărui român. Fiecare cetăţean român va fi obligat să plătească taxe şi impozite mai mari, la nivelul plafonului maxim, ca urmare a OUG 114, fără ca la baza stabilirii impozitelor şi taxelor să fie hotărâri ale Consiliilor locale sau ale Consiliilor judeţene. Ca urmare a OUG 114, fiecare cetăţean român va plăti energia electrică, gazul şi energia termică cu un preţ mai mare decât preţul actual. Fiecare companie, când va fi obligată să semneze contractul de furnizare a energiei electrice sau contractul de furnizare a gazului natural, va plăti între 30% şi 50% mai mult pentru aceste utilităţi care le sunt furnizate", a declarat Orban.

În opinia liderului PNL, ca urmare a OUG 114, fiecare cetăţean român riscă să aibă rata mai mare la bancă iar dacă vrea să ia credit, să aibă o dobândă mai mare la credit şi implicit să aibă o rată mai mare la acest credit.

"OUG 114 va înăsprii condiţiile de creditare nu numai pentru cetăţeni ci pentru toate companiile. Companiile vor putea obţine credite în condiţii mult mai severe şi cu o dobândă mult mai mare, lucru care le va afecta profitabilitatea şi mai ales competitivitatea la nivel naţional şi internaţional. Prin OUG 114 se va desfiinţa Pilonul 2 de pensii. Visul PSD-ALDE de a naţionaliza Pilonul 2 de pensii va fi pus în practică pentru ca nicio firmă privată dintre firmele private care administrează astăzi banii din Pilonul 2 de pensii nu va mai rămâne pe piaţă, va renunţa la administrarea acestor bani pentru că sunt impuse în OUG 114 condiţii care îi împiedică să îşi menţină profitabilitatea şi vor determina întârzierea recuperării investiţiilor făcute pe perioade de 40-50 de ani. Prin OUG 114, categorii sociale importante nu vor beneficia de creşterile de venituri la care au dreptul şi aici este vorba de deţinuţii politici, este vorba despre persoanele persecutate în perioada comunistă, este vorba despre urmaşii celor care au murit la Revoluţie şi de răniţii din Revoluţie, este vorba despre cadrele militare care au suferit de pe urma abuzurilor regimului comunist", a punctat Orban.

Potrivit şefului PNL, până şi membrii Academiilor din România, a Academiei Române, a Academiei de Ştiinţe vor fi afectaţi negativ de această OUG 114 pentru că prin această OUG 114 li se plafonează până în 2022 indemnizaţiile la care au dreptul.

"Prin OUG 114 va fi întârziat sau blocat procesul de absorbţie a fondurilor europene de către autorităţile locale. Diavolul se ascunde în detalii, fără nicio consultare publică a reprezentanţilor autorităţilor locale, OUG 114 mută controlul ex-ante pentru documentaţiile de licitaţie în cadrul proiectelor autorităţilor locale de investiţii finanţate din fonduri europene de la ANAP, Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice către autorităţile de management care nu au niciun angajat specializat, niciun compartiment care să fie destinat acestor activităţi şi care, mai ales, nu sunt acreditate de Comisia Europeană ca să deruleze control ex-ante pe documentaţiile de licitaţie, pe proiectele de investiţii finanţate de autorităţile locale prin fonduri europene. OUG 114 va provoca o catastrofă în economia românească iar consecinţele vor fi dramatice putând să ducă chiar până la aducerea României în stare de recesiune economică, anularea oricărei şanse de creştere economică pe care o are România astăzi. Obiectivul campaniei noastre este ca un număr cât mai mare de cetăţeni să determine parlamentarii să voteze împotriva OUG 114, alături de PNL, pentru a reuşi abrogarea acestui act normativ criminal care pune în pericol dezvoltarea României", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne