PNL cere reînnoirea acordului cu FMI. "Se pierd două miliarde de euro dacă acordul nu va fi semnat"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

România are nevoie de înnoirea acordului cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, pentru că el înseamnă nu doar fonduri europene suplimentare şi dobânzi reduse la împrumuturi, ci şi o garanţie că vom rămâne în parametri economici stabili şi că investitorii vor avea încredere în economia noastră, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa PNL Alina Gorghiu.

"PNL a propus organizarea unor consultări, pe data de 17, între partidele politice pe tema macrostabilităţii economice a României. Bineînţeles că se va discuta Codul Fiscal şi sustenabilitatea lui, legea salarizării în sectorul de stat şi de ce nu adăugăm, cred că nu greşim deloc, o temă care, din păcate, în spaţiul public nu a fost dezbătută, o temă asupra căreia nu avem niciun fel de poziţie publică din partea Guvernului, şi anume acordul cu FMI, CE şi BM. Din păcate, nu ştim ce urmează să se întâmple. Acest acord urmează să expire în luna septembrie", a precizat Alina Gorghiu.

Liberalii îi solicită premierului Victor Ponta, sau şefului interimar al PSD, Liviu Dragnea, pentru că nu ştiu exact cine conduce, să dezvăluie dacă Guvernul a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului, dacă le-au demarat în ce etapă sunt aceste negocieri.

În cazul în care nu s-a întâmplat absolut nimic, PNL cere Guvernului să demareze negocierea unui nou acord cu toate aceste instituţii pentru menţinerea stabilităţii economice în România.

"Evident că lipsa acestuia, aşa cum spun specialiştii, ar putea avea anumite efecte, nu tocmai favorabile, asupra situaţiei economice a României, se fac calcule de pierderea a aproximativ două miliarde de euro din fondurile europene şi creşterea costurilor de finanţare a împrumuturilor dacă acest acord nu va fi semnat", a mai precizat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne