PNL cere întrunirea Comisiilor juridice ale Parlamentului pentru revocarea Renatei Weber

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a solicitat, miercuri, în plenul Parlamentului, întrunirea Comisiilor juridice pentru a lua în dezbatere cererea liberalilor de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

"Vă solicit ca membrii Comisiei juridice să se întrunească să discute solicitarea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. (...) Arătaţi că vă pasă şi lăsaţi comisiile să se întrunească, să ia în dezbatere solicitarea PNL de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber", a declarat Roman, citat de Agerpres

Roman şi-a argumentat cererea susţinând că, din cauza acţiunilor Avocatului Poporului, "peste 5.000 de persoane infectate au fost lăsate pe străzi şi Guvernul a fost lăsat fără instrumentele necesare" pentru a lua măsuri împotriva răspândirii pandemiei.

De partea sa, preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a răspuns că, potrivit regulamentului, solicitarea trebuie să intre mai întâi în şedinţa Birourilor permanente.

Reamintim că, pe 22 iunie, liberalii au depus la Parlament o cerere de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber. De atunci, Weber a reuşit din nou să stârnească indignare printre liberali, după ce vineri a atacat din nou la CCR legea carantinei.

Luni, premierul Ludovic Orban declara că a fost şocat de decizia Avocatului Poporului, Renate Weber, de a ataca din nou la Curtea Constituţională Legea carantinei. Şeful Executivului a amintit faptul că deja autorităţile au fost private, timp de trei săptămâni, de orice pârghie legislativă menită să împiedice răspândirea noului coronavirus, fapt ce a dus la creşterea numărului de infectări.

„Am fost şocat de decizia Avocatului Poporului de a ataca din nou legea la CCR. Readuc aminte că, urmare a sesizării Avocatului Poporului şi a deciziei CCR, autorităţile executive, autorităţile sanitare, o perioadă de trei săptămâni, nu au avut la dispoziţie nicio pârghie legală pentru a împiedica răspândirea virusului. Aproape 5000 de persoane infectate s-au putut mişca fără posibilitatea Guvernului de a institui vreo măsură de carantinare, sau de izolare sau de tratare. Plus toate persoanele de contact […] care pot fi infectate datorită contactului cu o persoană infectată. De asemenea, nu am putut să dispunem nicio măsură care să limiteze răspândirea virusului în societate. Este vorba de zeci de mii de români care fie au fost infectaţi, fie era posibil să fie infectaţi şi asupra cărora noi nu am putut dispune nicio măsură”, a precizat premierul.