PNL anunţă o "ploaie" de moţiuni. Trioul Pop-Cuc-Bodog, în lumina reflectoarelor

PNL începe noua sesiune parlamentară prin depunerea a trei moţiuni simple care vizează educaţia, sănătatea şi transporturile şi posibil o moţiune de cenzură.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL a decis să depună moţiuni simple pe educaţie, sănătate şi transporturi, precum şi să solicite înfiinţarea a două comisii de anchetă privind angajările din MAI şi infrastructură, a anunţat sâmbătă, după reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL cu parlamentarii şi europarlamentarii partidului, prim-vicepreşedintele liberal Raluca Turcan.

"Am decis să susţinem o moţiune simplă pe educaţie la începutul anului şcolar, pentru că anul acesta şcolar începe fără manuale pentru elevii de clasa a V-a şi sunt aceiaşi copii care începând cu clasa pregătitoare nu au avut manuale la început de an şcolar. De asemenea, lipsa avizelor de funcţionare pentru marea majoritate a instituţiilor şcolare din România şi lipsa de acţiune guvernamentală pentru a reglementa această situaţie, politizarea managementului educaţional şi lipsa de preocupare şi de decizie a Ministerului Educaţiei cu privire la cuplarea sistemului de educaţie cu piaţa muncii. Am ajuns ca unele universităţi să fie fabrici de diplome şi unii copii să părăsească şcoala şi să nu îşi găsească un loc în societate şi pe piaţa muncii, de aceea reacţia şi răspunsul PNL la această mare îngrijorare este de întărire a învăţământului profesional şi de forţă de muncă bine calificată", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

În acelaşi timp, liberalii sunt la fel de nemulţumiţi şi de modul în care merg lucrurile în domeniul sănătăţii, astfel că ministrul Florin Bodog va fi la rândul său vizat de o moţiune simplă.

"Este inadmisibil ca după ce au murit 33 de copii în România în urma unei lipse de reacţie şi de acţiune a instituţiilor statului totuşi să nu existe niciun responsabil. În nicio ţară nu s-ar fi întâmplat lucrul acesta. Faptul că s-a venit acum cu o lege a vaccinării pe care noi am susţinut-o, nu este suficient. Dorim să ştim de ce în momentul de faţă există vaccinuri care nu se pun la dispoziţia cetăţenilor care cer aceste vaccinuri pentru copii şi de ce nu se pun la dispoziţie vaccinuri într-un plan multianual astfel încât populaţia să beneficieze şi să fie informată să îşi vaccineze copii", a precizat Raluca Turcan.

PNL va solicita, de asemenea, şi înfiinţarea a două comisii de anchetă în ceea ce priveşte infrastructura şi angajările din Ministerul de Interne.

"Am decis constituirea unor comisii de anchetă. O comisie de anchetă pe infrastructură la care dorim să aflăm ce se întâmplă în bugetul ţării şi în Ministerul Transporturilor, astfel încât nici până în momentul de faţă nu avem nişte proiecte clare pe care să le cunoască tot românul cu privire la situaţia tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu şi cu privire la începerea unui proiect de autostradă care să lege Moldova de Transilvania. Pe situaţia din infrastructură şi această lipsă care adânceşte decalajele dintre regiunile ţării intenţionăm să depunem şi o moţiune simplă. În acelaşi timp vom susţine comisia de anchetă cu privire situaţia din Ministerul de Interne referitoare la pensionarii în situaţii de lux care s-au angajat a doua zi în sistem. Credem că este o maşinaţiune a unor înalţi responsabili în această instituţie care au permis nişte grave inechităţi între angajaţi ai aceleaşi instituţii", a punctat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne