PNL a atacat la Curtea Constituţională procedura de numire a directorului TVR

Liberalii au contestat la Curtea Constituţională procedura de numire a directorului TVR pe motiv că majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UNPR a comis un abuz.
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Partidul Naţional Liberal a contestat la Curtea Constituţională "abuzul majorităţii parlamentare PSD-ALDE-UNPR, care, ştiind că a încălcat Constituţia şi deciziile Curţii Constituţionale, a decis fără temei că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru numirea Directorului General al TVR", au transmis liberalii într-un comunicat remis luni.

Liberalii susţin că numărarea voturilor exprimate pentru numirea în funcţia de preşedinte - director general al SRTV a Monicăi Ghiurco s-a realizat după o procedură neconstituţională, pentru că în cauză trebuia luată în considerare majoritatea simplă şi nu majoritatea calificată.

"PNL a apelat la această cale de atac ca urmare a refuzului liderilor majorităţii parlamentare, din cadrul Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, de a supune dezbaterii cele două adrese ale parlamentarilor liberali prin care se solicită, pe de o parte, rectificarea constatării votului (majoritatea simplă în loc de majoritatea calificată) şi, pe de altă parte, redactarea hotărârilor de respingere a numirii domnului George Orbean în funcţia de Preşedinte Director General al TVR şi de numire în funcţie a doamnei Monica Ghiurco.

Procedura abuzivă a conducerii Parlamentului României a determinat PNL să utilizeze acest mijloc constituţional tocmai pentru a sancţiona abuzul de putere exercitat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UNPR, campioana fărădelegilor în procesul legislativ şi care recurge la repetate ilegalităţi pentru a-şi îndeplini scopurile politice. Considerăm că trebuie să stopăm aceste excese şi să creăm premisele astfel încât Parlamentul României să funcţioneze într-un cadru constituţional şi democratic", se arată în comunicatul citat.

PNL îşi propune, pe această cale, "să fie soluţionată criza în care se află SRTV şi să se constate că şeful TVR a fost validat prin votul plenului Parlamentului cu îndeplinirea tuturor condiţiilor de legalitate, respectiv condiţia de cvorum (326 membri prezenţi, din 542 membri) şi condiţia de a obţine majoritatea voturilor din cei prezenţi (194 pentru)".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne