PMP, plângere împotriva istoricului Mădălin Hodor: A spus că Paleologu este un simpatizant nazist

Mihai Neamtu
Mihai Neamtu (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PMP, Mihail Neamţu, a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că partidul său va face plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva istoricului Mădălin Hodor. Acesta din urmă este acuzat de Neamţu că l-ar fi etichetat pe Theodor Paleologu, candidatul la preşedinţie al PMP, drept simpatizant nazist.

Un cercetător de la CNSAS care are şi statutul de istoric şi care are de asemenea obligaţia în sânul acestei instituţii să emită verdicte formale cu privire la colaborarea cu vechiul regim a unor personalităţi publice, ei bine domnul Hodor a spus despre candidatul nostru că este prin asociere un simpatizant nazist doar pentru că a studiat opera lui Carl Schmitt – un filozof şi un gânditor german care sigur, a avut nenumărate păcate ideologice dar care poate fi studiat ca şi Martin Hiedeger. […]

“A spune însă că dl.Paleologu este un simpatizant nazist în condiţiile în care ştim foarte bine ca în spaţiul public percepţia uneori devine realitate din păcate, este un gest necugetat pe care noi ne grăbim să îl condamnăm. […] Vom face o plângere la CNCD. Considerăm că domnul Hodor ca istoric nu are voie şi nici dreptul să folosească apelativul ‘nazist’ cu atâta uşurătate. Diferenţa dintre o calificare morală şi una factuală este obligatorie şi domnul Hodor, prin meseria sa de istoric este chemat să facă imputaţii factuale în cazul acesta total nefondate”, a declarat Mihai Neamţu.

În acest context, liderul PMP a anunţat că va face o plângere la CNCD şi „vom cere sancţionarea acestui angajat al statului, până la urmă, pentru perpetuarea în spaţiul public, a acestui mit, al asocierii între candidatul nostru, un clasic liberal, un conservator democrat […].

“A fi conservator în Europa este un lucru nobil, ei bine, pentru istorici se pare plătiţi din bani publici, precum Mădălin Hodor, această dimensiune liberal clasică şi conservatoare, a candidatului nostru, este asimilabilă unei simpatii cu nazismul. Asta arată într-un fel şi degradarea educaţiei în România [...]. Luăm în calcul să facem demersuri judiciare, care vor conduce la sancţionarea domnului Hodor şi în alt plan, nu doar la CNCD”, a declarat Neamţu în conferinţa de presă de luni.

Purtătorul de cuvânt al PMP a criticat totodată uşurinţa cu care istoricul Mădălin Hodor foloseşte apelativul “nazist”.

“Dacă noi ne-am fi aşteptat la un astfel de atac din partea PSD, surpriza zilele acestea a venit din partea noii stângi, anume un cercetător de la CNSAS, care are şi statutul de istoric, şi obligaţia de a emite verdicte finale cu privire la colaborarea cu vechiul regim a unor personalităţi publice. În linia aceasta de condamnare a nazismului şi comunismului, PMP ia foarte în serios dezbaterile publice pe această temă. Trebuie să fim atenţi la cei care folosesc, în bătaie de joc, apelative precum ‘nazist’ sau ‘stalinist’. În spaţiul public românesc, de la revoluţie încoace, foarte mulţi oameni de stânga, de la Ion Iliescu până la Victor Ponta, ne-au obişnuit cu felul acesta uşuratec de a utiliza apelative precum ‘neonazist’, ‘fascist’ sau ‘legionar’ ”, a conchis Neamţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne