PMP - alt divorţ în stil italian. Preda şi Udrea spală rufe murdare în public

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

După ce europarlamentarul PMP, Cristian Preda, a anunţat deschis că o susţine pe Monica Macovei la prezidenţiale, relaţia dintre cei doi devine din ce în ce mai tensionată. Preda ameninţă că va dezvălui modul în care s-au făcut listele la europarlamentare pentru a combate "minciunile" pe care preşedintele PMP le aruncă în spaţiul public în ultima vreme.

"După ce am anunţat că voi vota cu Monica Luisa Macovei, descopăr că Elena Udrea explică zilnic, cu lux de amănunte, cum s-au fabricat listele pentru europene ale ‪PMP‬. Crede oare candidata că va aduna o majoritate pentru Cotroceni lămurind acest moment din cariera mea politică? Eu zic că nu. Dar dacă ea crede asta, atunci o sfătuiesc să spună adevărul. Fiindcă minciuna are picioare scurte, dragă Elena", a precizat Cristian Preda, care a fost primul pe listele PMP.

Cristian Preda a avertizat că are de gând, atunci când va reveni în ţară de la Bruxelles, să dezvăluie cum au stat de fapt lucrurile atunci când s-a stabilit lista PMP pentru alegerile europarlamentare.

"De altfel, cu prima ocazie, la revenirea în ţară, voi prezenta cum au stat lucrurile în stabilirea listei PMP. E mult mai simplu decât scenariile, menite să denigreze pe unul sau pe altul dintre 'reformişti' şi difuzate public pe măsură ce aceştia au exprimat reţineri faţă de actuala şefă a PMP", a adăugat europarlamentarul PMP.

Elena Udrea a declarat, în cadrul unui interviu acordat Ziare.com, că, deşi acum i-a întors spatele, ea a fost cea care i-a convins pe cei din PMP să îl pună pe Cristian Preda primul pe lista pentru europarlamentare.

"Domnul Cristian Preda nu ar fi ajuns europarlamentar, pentru că cei de la PDL nu îl susţineau şi a plecat către Forţa Civică. Eu l-am sunat, nu eram în ţară, şi deşi nu eram la Mişcarea Populară i-am sugerat că ar fi mult mai bine să nu meargă la Forţa Civică, ci ar fi mai bine să meargă la Mişcarea Populară şi că îi promit că eu îl voi susţine, vorbind cu Eugen Tomac şi cu cei de la Mişcarea Populară, să fie primul pe lista de europarlamentare", a explicat Elena Udrea.

"Când am venit la Mişcarea Populară, în ianuarie, domnul Preda a venit după mine la o săptămână, şi eu m-am ţinut de cuvânt. Şi am încercat să îmi conving colegii, care nu au fost foarte fericiţi cu această soluţie, să îl lăsăm pe Cristi Preda locul unu. S-a supărat domnul Baconschi, s-a supărat domnul Paleologu, pe bună dreptate. S-au supărat că eu am insistat şi am convins colegii că cel de pe locul unu să fie Cristi Preda, ei spunându-mi că sunt oameni care au doar proiecte personale şi că niciodată nu vor fi alături de partid. Dânsul, după ce s-a văzut acolo, consideră că este neimportant efortul care s-a făcut şi că poate să nu rămână alături de partid, nu alături de mine, deşi efectiv fără pledoaria mea, fără insistenţa mea, Cristian Preda nu ar fi fost azi europarlamentar", a mai declarat Elena Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne