PLUS desemnează un supravieţuitor al dramei de la Colectiv în cursa pentru Primăria Sectorului 2

Adrian Albu
Adrian Albu (Facebook)

Adrian Albu, supravieţuitor al incendiului de la Colectiv, a fost desemnat, în urma alegerilor interne ale PLUS, să candideze din partea partidului lui Dacian Cioloş în cursa pentru Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

Într-un comunicat de presă, PLUS a precizat că Adrian Albu lucrează de peste 18 ani într-o corporaţie, este activist pentru drepturile pacienţilor şi unul dintre supravieţuitorii incendiului fatal de la Colectiv.

“A început să activeze civic din 2016 şi s-a înscris în PLUS încă din primele zile. A participat la campania ‘Fără penali în funcţii publice’ şi ‘Oameni noi în politică’ din postura de membru al Grupului Civic #Rezistenţa”, arată PLUS.

De asemenea, după înscrierea în PLUS, Albu s-a alăturat echipei de recrutare, apoi echipei de campanie şi a ieşit în stradă atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe ale ţării, în timpul celor două campanii electorale. Iar în august 2019 a fost ales coordonator al Comunităţii Locale Tei.

“Am decis să mă implic în administraţia locală a Sectorului 2, sector unde m-am născut, locuiesc şi lucrez. Sunt un om energic, cinstit şi bine intenţionat, cred într-o guvernare participativă şi am siguranţa că ştiu ce este de făcut pentru ca integritatea şi profesionalismul să fie puse în slujba tuturor concetăţenilor mei din Sectorul 2. Am văzut cum corupţia ucide sau ne afectează vieţile. De aceea siguranţa şi calitatea vieţii vor fi priorităţile mele, şi voi începe din prima zi să lucrez la obţinerea avizelor PSI pentru toate unităţile de învăţământ din Sectorul 2: creşe, grădiniţe, şcoli şi licee”, a afirmat Adrian Albu.

La rândul său, Vlad Voiculescu, candidatul PLUS în cursa pentru Primăria Capitalei, a subliniat că Adrian Albu este un om care “s-a ars la propriu cu nepăsarea autorităţilor din ţară asta”, adăugând că motivaţia acestuia de a-şi continua “lupta” nu se compară cu motivaţia “ niciunuia dintre noi”.

“La Colectiv, şi-a pierdut sora şi asta îl face să fie unul dintre cei mai motivaţi candidaţi, care va lupta pentru siguranţa oamenilor din sectorul pe care-l reprezintă. De când l-am cunoscut, am văzut în el un om care nu renunţă niciodată. Dacă aş locui în Sectorul 2, cu siguranţă aş vota cu Adi”, a mai susţinut Vlad Voiculescu.

În plus, Ramona Strugariu, europarlamentar Alianţa USR-PLUS, a ţinut să precizeze că îl ştie pe Adrian Albu de la Colectiv şi că este unul dintre acei oameni despre care poate să spună că este construit din cap până în picioare din loialitate, profesionalism, determinare, putere de muncă, integritate şi respect pentru oameni.

“Are o dragoste de oameni pe care nu am întâlnit-o în altă parte, şi o capacitate de a aplica în practică lucruri noi pe care le învaţă pentru cei care îl vor face un primar excelent. Este un om al cifrelor şi al bugetelor, în egală măsură. E cel care a ştiut să se bată pentru justiţie la Ordonanţa 13, să demaşte impostura lui Claudiu Manda, atunci când a minţit şi a încălcat legea, este cel care a dus mai departe la Ministerul Sănătăţii, alături de alţi supravieţuitori de la Colectiv, proiectul de protocol pentru transferurile marilor arşi în străinătate. Este omul care a dus fiecare campanie cu toate resursele de timp, materiale, de energie şi suflet pe care le-a avut. Este cel care se va bate pentru calitatea vieţii, cu respect pentru resursele oamenilor din sectorul 2, în fiecare zi”, a adăugat Ramona Strugariu.

Nu în ultimul rând, alături de Adrian Albu au mai fost desemnaţi candidaţi PLUS pentru Bucureşti: Diana Buzoianu – avocat, Sectorul 1, Simona Spătaru – avocat, Sector 4, Alex Dimitriu – avocat, Sectorul 5. Alianţa USR PLUS va avea candidaţi comuni atât în alegerile locale, cât şi în cele parlamentare.

Iar acum, după desemnarea fiecărui candidat al partidelor, între aceştia vor avea loc dezbateri şi negocieri până la jumătatea lunii martie, ca apoi să fie aleasă cea mai bună echipă de primari şi consilieri pentru conducerea Bucureştiului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne