Plouă cu lingouri de aur dintr-un avion în Rusia

Lingouri de aur căzute dintr-un avion în Yakutsk
Lingouri de aur căzute dintr-un avion în Yakutsk (Siberian Times)

Pietre preţioase, diamante şi metale preţioase în valoare de sute de milioane de dolari au căzut din cer peste cea mai rece regiune a Rusiei, atunci când un avion rusesc cu zece tone de aur, platină şi diamante a pierdut o parte semnificativă a încărcăturii sale la decolarea de pe un aeroport din regiunea rusă Yakutsk.

Scurgerea de metale preţioase a continuat după ce avionul a câştigat înălţime.

Avionul Nimbus Airlines AN-12 a dat peste probleme în timpul decolării, care au provocat o gaură în fuselaj - permiţând încărcăturii sale preţioase să se scurgă pe pista de decolare, dar şi pe câmpurile învecinate.

Presa locală afirma că lingourile văzute în fotografii sunt într-adevăr aur, platină şi în afara lor, în zonă a plouat inclusiv cu pietre preţioase.

TASS a citat oficialii de la Ministerul de Interne care au declarat că au fost recuperate circa 172 de lingouri de aur de aproximativ 3,4 tone.

Aeroportul Yakutsk a insistat că avionul era operaţional şi era pregătit pentru zbor. De altfel aeronava a aterizat cu succes pe aeroportul Măgan din apropiere, la aproximativ 26 km nord-vest de Yakutsk.

Conform Siberian Times, poliţia a sigilat pista şi o operaţiune vastă de căutare este în curs de desfăşurare.

Avionul transporta mai mult de 9 tone de "metale preţioase concentrate" care aparţineau unei companii miniere din regiunea vecină Chukotka, a spus comisia.

Compania Chukotka Mining and Geological este deţinută în proporţie de 75% de Kinross Gold din Canada.

Valoarea încărcăturii a fost estimată la 21 miliarde de ruble, sau 370 milioane USD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe