Plenul reunit al Parlamentului va vota luni noul şef al TVR

Cele două camere ale Parlamentului se vor întruni luni pentru votul vizând numirea Monicăi Ghiurco la conducerea televiziunii publice.
În Parlament la votarea bugetului pe 2016, 16 decembrie 2016
În Parlament la votarea bugetului pe 2016, 16 decembrie 2016 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputaţii şi senatorii se vor reuni luni în şedinţă comună pentru a vota numirea Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice.

Monica Ghiurco va fi audiată mai întâi în comisiile parlamentare pentru cultură, urmând ca, de la ora 18.00, plenul reunit să decidă prin vot secret dacă aceasta va ocupa funcţia de preşedinte-director general al SRTv, realatează Agerpres.

Ghiurco a fost propusă la conducerea TVR în urma votului exprimat miercurea trecută de membrii Consiliului de Administraţie. Ea a primit şapte voturi, iar actualul director interimar al TVR, Irina Radu, şase voturi.

Reamintim că noul şef va prelua o instituţie aflată într-o situaţie financiară critică şi în pericol de a intra în insolvenţă, lucru pe care Călin Popescu Tăriceanu îl cere insistent.

Mai mult, ministrul de Finanţe, Anca Dragu, a trimis recent o adresă în atenţia Parlamentului, atrăgând atenţia că în urma unui audit al Curţii de Conturi a rezultat că TVR şi-a denaturat situaţia financiară centralizată (bilanţul), situaţia fiind generată de neclaritatea statului acesteia, TVR declarându-se ca fiind unitate de stat netransformată în societate comercială sau regie autonomă, când în fapt nu este nici instituţie publică nici societate comercială. În aceeaşi situaţie se află şi Societatea Romană de Radiodifuziune a arătat ministrul. Scrisoarea poate fi accesată aici