Plăţile pe POSDRU deblocate. Autorităţile aşteaptă 480 de milioane de euro

Comisia Europeană
Comisia Europeană (Facebook)

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a anunţat miercuri că România a primit decizia privind ridicarea întreruperilor de plăţi şi a pre-suspendării pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 - 2013, relatează Agerpres.

În urma acestei decizii, în aproximativ două săptămâni, ţara noastră va primi de la Comisia Europeană aproximativ 480 de milioane de euro, sume care au fost blocate, ca urmare a deciziei Comisiei de întrerupere a plăţilor, a precizat ministrul.

Ministrul Fondurilor Europene a mai susţinut că, în ceea ce priveşte Programul Operaţional Mediu şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, au fost finalizate misiunile de audit naţionale şi ale Comisiei Europene.

"Aşteptăm în jurul datei de 15 septembrie o decizie referitoare la ridicarea întreruperii plăţii. Fără a mă pronunţa înaintea Comisiei Europene, consider că măsurile care au fost luate de statul român corespund cerinţelor Comisiei Europene şi aşteptăm o decizie pozitivă", a mai declarat ministrul.

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a suferit o întrerupere a plăţilor de bani europeni la finele lui 2104. Comisia Europeană a refuzat la momentul respectiv să plătească României 460 de milioane de euro, cerând Ministerului Fondurilor Europene să reverifice cheltuielile certificate în proiectele europene şi să elimine potenţialele erori.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.