Platforma DA solicită convocarea urgentă a Parlamentului. Agricultorii se confruntă cu probleme extrem de grave

Agricultori din R. Moldova
Agricultori din R. Moldova (The Epoch Times România)

Fracţiunea parlamentară a Platformei DA va demara procesul colectării semnăturilor deputaţilor necesare pentru a legitima cererea de convocare a şedinţei extraordinare a Parlamentului, a anunţat deputatul Alexandr Slusari, menţionând despre problemele extrem de grave cu care se confruntă antreprenorii din agricultură.

În cadrul unui briefing, vicepreşedintele Parlamentului a comunicat propunerea fracţiunii Platformei DA pentru ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Parlamentului:

- Audierea premierului Chicu şi ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului privind situaţia în agricultură şi necesitatea introducerii stării de urgenţă în mai multe raioane ale R. Moldova în urma calamităţilor naturale.

Mai mult, necesitatea adresării către partenerii externi pentru asistenţă, majorarea semnificativă a subvenţiilor şi introducerea facilităţilor fiscale pentru agricultorii afectaţi. Deblocarea procedurii eliberării certificatelor de forţă majoră şi instituirea vacanţei fiscale pentru unele categorii de întreprinderi, inclusiv pentru toţi fermierii afectaţi de calamităţi naturale.