Platforma DA solicită convocarea de urgenţă a Parlamentului: Sperăm că sistemul de testare la COVID-19 nu este folosit în scopuri politice

Alexandr Slusari, deputat în Parlamentul R. Moldova
Alexandr Slusari, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputaţii Platformei DA cer insistent reluarea şedinţelor plenare ale Parlamentului, au anunţat deputaţii Maria Ciobanu şi Alexandr Slusari, membri ai Biroului Permanent (BP) al legislativului, potrivit cărora, pentru a stabili ordinea de zi a următoarei şedinţe în plen este necesară convocarea de urgenţă a legislativului.

Stimaţi cetăţeni, deputaţii au fost aleşi de voi. Primim salarii de la contribuabili. Moldova este republică parlamentară.

Din 100 de deputaţi 98 au fost testaţi negativ. Ieri chiar şi şeful ANSP a spus că nu vede problemă pentru stabilirea cvorumului. La 4 iunie expiră 14 zile de la ultima şedinţă a Parlamentului, când noi am aflat că un deputat este infectat. Joi putem convoca şedinţa Parlamentului.

Este necesar să acţionăm prompt şi să deblocăm asistenţa financiară din partea UE. Să aprobăm un proiect multaşteptat de către producătorii autohtoni, legat de prezenţa produselor lor în reţelele de supermarketuri. Să rezolvăm problema circumstanţelor de forţă majoră pentru antreprenorii care au suferit în urma restricţiilor sanitare. Să creăm comisia parlamentară de anchetă privind actele de corupţie şi îmbogăţire ilicită a lui Igor Dodon.

În acest context, membrii Biroului Permanent din partea Platformei DA au făcut un demers cu solicitarea convocării BP pentru miercuri. Dacă avem 1/3 din semnături, vom depune azi solicitarea la Secretariat.

Este foarte suspect că imediat după ce fracţiunea noastră cere reluarea şedinţelor legislativului, apare un infectat asimptomatic în Parlament din partea Platformei DA. Insistăm ca persoanei, pretins infectate, să i se permită să facă un test repetat în altă instituţie medicală. Sper foarte mult că sistemul de testare la COVID-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activităţii legislativului”, scrie Alexandr Slusari, potrivit unui comunicat al Platformei DA.

Amintim că, acum aproximativ 2 săptămâni, doi deputaţi - unul de la democraţi şi unul de la socialişti - au declarat că şi-au făcut teste, care au rezultat pozitiv la coronavirus, după care mai mulţi miniştri s-au autoizolat la domiciliu în aşteptarea rezultatelor.

Anterior, preşedintele Dodon a declarat în cadrul emisiunii săptămânale „Preşedintele răspunde” că „unii colegi din conducerea ministerelor, serviciilor stau acum cu COVID, dar ei se simt bine, nu au niciun fel de simptome. Pur şi simplu s-au dus şi s-au testat fiindcă cineva alături a fost testat pozitiv cu Covid. Aşa că ce ni-i dat aceea vom obţine”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe