Platforma DA se adresează instituţiilor de drept din România, în Moldova şansele noastre sunt nule

După ce şi-a pierdut încrederea în instituţiile de stat din Republica Moldova, despre care se spune şi peste hotare că este un stat capturat, liderul Platformei DA a adresat statului vecin o sesizare în privinţa jurnalistului român Cristi Tabără, de la Publika TV.
Platforma Demnitate şi Adevăr
Platforma Demnitate şi Adevăr (The Epoch Times România)

În contextul ultimelor evenimente de linşaj mediatic la adresa opoziţiei pro-europene şi anti-oligarhice din Republica Moldova - mai exact a liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi a preşedintei Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu - a fost depusă o sesizare în România împotriva unor „aşa-zişi jurnalişti veniţi din România”, printre care şi Cristi Tabără.

„În ultima perioadă de timp, Platforma Demnitate şi Adevăr şi-a exprimat insistent îngrijorarea în legătură cu derapajele antidemocratice mai mult decât evidente ale instituţiilor mediatice din cadrul holdingului lui Plahotniuc. În acest context, formaţiunea noastră a sesizat de mai multe ori Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi Consiliul de Presă din Republica Moldova”, se arată într-o declaraţie a Platformei DA.

Potrivit membrilor Platformei DA, unul dintre acei aşa-zişi jurnalişti este Cristian Tabără, angajat la postul de televiziune Publika TV din Chişinău, care compromite valoarea presei libere române. Acesta este co-prezentator al emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, considerat de cei mai mulţi consumatori de programe TV din Republica Moldova ca fiind plin de „de linşaj mediatic”, minciuni şi, mai nou, ştiri fake.

Totodată, Platforma DA a ţinut să mulţumească tuturor instituţiilor din România care au reacţionat la sesizarea depusă de liderul acesteia, Andrei Năstase. În condiţiile unui stat capturat, inclusiv a instituţiilor de drept, de reglementare dar şi cele media, care se află la cheremul unui individ obscur, „şansa noastră de a obţine anumite rezultate în justiţia moldovenească sau la Procuratură sunt nule”, a specificat Năstase.

Acesta a ţinut să specifice şi faptul că „în colimatorul acestor instituţii au intrat toţi cei care încurcă acestor guvernanţi. Nu vom mai tolera acest lucru, ne vom adresa în permanenţă instituţiilor din România şi probabil va trebui să renunţăm să mai sesizăm instituţiile moldoveneşti”.

Amintim că şi înainte de protestul din 30 iulie, în scuarul Parlamentului au fost aruncate numeroase pliante şi bannere denigratoare la adresa lui Andrei Năstase şi a Maiei Sandu, fapt de care poliţia capitalei a fost sesizată, însă, din păcate, ajunsă la faţa locului aceasta nu a întreprins nimic. Atunci Năstase a declarat că aceste lucruri s-ar întâmplă la indicaţia personală a lui Plahotniuc, fiind executate de structurile sale, făcând referire la ministrul de Interne, Alexandru Jidan, despre care politicianul a specificat că ar fi capabil de aşa ceva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe