Platforma DA: CEC să nu obstrucţioneze procesul de organizare a referendumului

Platforma Demnitate şi Adevăr a solicitat Comisiei Electorale Centrale să nu creeze impedimente procesului de colectare a semnăturilor tuturor cetăţenilor cu drept de vot care doresc organizarea unui referendum în vederea modificării Constituţiei R.Moldova.
Andrei Năstase, liderul Platformei civice Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, liderul Platformei civice Demnitate şi Adevăr (Epoch Times România)

Liderul Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase a făcut apela la Comisia Electorală Centrală (CEC) să suplimenteze numărul listelor de colectare a semnăturilor în vederea declanşării unui referendum care să facă posibilă alegerea şefului statului de către popor.

„Facem apel către CEC ca în regim de urgenţă să suplimenteze numărul listelor de subscripţie, până la numărul total al alegătorilor cu drept de vot, altfel vom fi în imposibilitatea de a colecta numărul de semnături necesare. Platforma Demnitate şi Adevăr continuă campania de colectarea a semnăturilor în vederea declanşării referendumului republican constituţional care vizează modificarea Constituţiei sub aspectul alegerii şi demiterii preşedintelui de către popor, limitarea numărului de deputaţi până la 71, dar şi limitarea imunităţii parlamentare”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, citat de Jurnal.md.

Potrivit preşedintelui Platformei DA, procesul de colectare a semnăturilor este în desfăşurare, unicul impediment fiind numărul insuficient de liste. Mai mult, Năstase este de părere că impedimentul creat îi aparţine omului de afaceri, Vladimir Plahotniuc. Acesta şi-ar dori să ocupe funcţia de şef al statului, lucru care ar deveni imposibil după modificarea anumitor articole din Constituţie, întrucât cetăţenii nu-l vor vota.

„Această obstrucţionare a procesului face parte din planul lui Plahotniuc de a nu da dreptul poporului RM de a-şi alege direct preşedintele. Plahotniuc înţelege că având o majoritate parlamentară încropită pe corupere, pe filme porno, şantaj şi dosare penale, poate ajunge el sau o sculă de-a lui în funcţia de preşedinte. El înţelege că ajuns în faţa poporului nu va accede la acest post, de aceea şi obstrucţionează acest proces”, a adăugat liderul Platformei DA.

Amintim că la 4 octombrie 2015, la Chişinău a avut loc un miting de protest în cadrul căruia, miile de oameni prezenţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale au votat pentru organizarea unui referendum în vedere modificării anumitor articole din Constituţia Republicii Moldova care să permită alegerea/demiterea şefului statului de către popor.