Planul lui Cîţu după alegeri: Voi cere anchetarea PSD pentru subminarea economiei naţionale. Raportul merge la DNA

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Şeful Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, că intenţionează să ceară, încă din primele zile ale viitorului Parlament, înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru execuţia bugetară operată de Guvernul PSD în perioada 2017-2019.

"Ciolacu şi gaşca lui sunt vinovaţi şi trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale! În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de anchetă parlamentară pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA. În perioada 2017-2019 România a fost singura ţară din UE în care a crescut deficitul bugetar. Deficitul bugetar a crescut deşi PSD a crescut taxe/impozite/accize existente şi a introdus taxe în toate sectoarele din economie. Vom arăta unde s-au dus aceşti bani din taxe suplimentare şi cum a fost deturnată destinaţia lor. (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului Bucureşti dar la o scară mai mare)", a afirmat Cîţu.

Potrivit liderului PNL, România fost avertizată de Comisia Europeană în fiecare an pentru deviere semnificativă de la ţinta de deficit structural asumată prin pactul fiscal.

"În perioada 2017-2019 România nu a mai îndeplinit niciun criteriu necesar pentru aderarea la zona euro. 17 ţări din UE au terminat anul 2019 cu surplus bugetar. Grecia a avut surplus bugetar în toată perioada 2017-2019 (surplusul a crescut de la un an la altul). România a pornit cu un handicap major în această criză. Ciolacu şi gaşca lui de infractori au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE, cu facturi neplătite de 30 de miliarde lei şi împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 miliarde lei. În aceste condiţii am reuşit imposibilul: o performanţă economică mai bună decât multe alte ţări din UE, cea mai mică creştere a deficitului bugetar, cea mai mică creştere a datoriei publice. Vă garantez că vor plăti toţi - Ciolacu, Grindeanu, Tudose etc.", a precizat Cîţu.