Plahotniuc ignoră protestele şi vizitează SUA: „Înregistrăm performanţe foarte bune”

Aflat într-o vizită în Statele Unite ale Americii, Vlad Plahotniuc a încercat să convingă experţii Consiliului Atlantic că dispariţia unui miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei şi majorarea tarifelor se numeşte reforma economiei.
Vlad Plahotniuc în Statele Unite
Vlad Plahotniuc în Statele Unite (pdm.md)

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc, efectuează în această perioadă o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, fiind invitat de Consiliul Atlantic să participe la cel mai important eveniment anual al acestei organizaţii, Distinguished Leadership Awards.

În calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare, Plahotniuc se va întâlni cu mai mulţi înalţi oficiali din administraţia de stat a SUA, precum şi cu formatori de opinie şi reprezentanţi ai mediului de afaceri interesaţi să investească în Republica Moldova, se arată într-un comunicat al PD.

Prima întrevedere a avut loc la Washington, capitala Statelor Unite unde oligarhul a discutat cu experţi ai Consiliului Atlantic despre agendele economice şi aşa-zisele reforme la care s-a angajat guvernarea Moldova imediat ce a fost instaurată în mod fraudulos la 20 ianuarie 2016.

De exemplu, controversatul om de afaceri a decis să folosească rezultatele obţinute de către Guvernul Filip în domeniul economic, în ultimele două luni.

„Înregistrăm performanţe foarte bune, încasările acumulate de autorităţile fiscale şi de la vamă arată că, imediat ce au fost schimbate conducerile acestor instituţii şi s-au făcut anumite optimizări, veniturile chiar s-au triplat în unele cazuri. Şi sunt sigur că resurse încă mai putem găsi. Atenţie, noi am adus aceste suplimente la buget fără să mărim taxe şi să-i împovărăm pe cetăţeni, lucru foarte important”, a precizat Plahotniuc, uitând să menţioneze faptul că recent chiar primul ministru, Pavel Filip a declarat că cetăţenii vor fi cei care vor achita timp de 25 de ani pierderile cauzate sistemului bancar moldovenesc în valoare de 25 mlrd lei.

„Aici, în SUA, sunt fonduri, companii care urmăresc progresele pe care le face Republica Moldova şi vor să investească. Veţi primi şi mai mult sprijin, prin implementarea Acordului de asociere cu UE, aşa cum s-a întâmplat şi în Bulgaria şi în România”, au subliniat reprezentanţii Consiliului Atlantic.

În cadrul aceleiaşi vizite, liderul din umbră al Partidului Democrat a avut o întrevedere la Departamentul de Stat al SUA cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de stat american. La întrevedere a participat şi Bridget Brink, asistent adjunct al Secretariatului de stat american, care s-a aflat recent la Chişinău.

Victoria Nuland a anunţat că Departamentul de Stat al SUA este gata să trimită la Chişinău un grup de experţi în domeniile cheie, pentru a asista Guvernul în implementarea măsurilor de reformă la care s-a angajat.

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute şi influente centre analitice din SUA. Înfiinţat în 1961, Consiliul Atlantic oferă expertiză şi consultanţă în domeniul afacerilor internaţionale inclusiv pentru reprezentanţii Administraţiei şi Congresului SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe