Plahotniuc: Coaliţia de guvernare funcţionează şi fără liberali

Liberalii au utilizat evenimentele de la primărie ca un pretext pentru un pas politic strategic, de a pleca de la guvernare şi a intra în opoziţie pentru a-şi reface forţele înaintea alegerilor parlamentare din 2018, consideră liderul PD.
Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat
Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat (facebook.com / Vlad Plahotniuc)

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a comentat, în cadrul şedinţei săptămânale a PD, retragerea de săptămâna trecută, din coaliţia de guvernare a Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu. „Din decizia de vineri a colegilor din Partidul Liberal eu am desprins două motive care probabil ar fi putut determina această decizie: un motiv este legat de factorul emoţional, altul, de o posibilă dorinţă a liberalilor de a-şi reface forţele fiind în opoziţie, în perspectiva participării la alegerile parlamentare din anul 2018”, a declarat, conform privesc.eu, Plahotniuc în cadrul obişnuitului briefing săptămânal organizat de PD.

Făcând referire la faptul că liberalii s-au retras din majoritatea parlamentară imediat după reţinerea nepotului liderului PL, primarul Dorin Chirtoacă, Vlad Plahotniuc a menţionat că plecarea PL-ului nu va schimba cu nimic cu situaţia apărută în justiţie. „Suntem mai degrabă înclinaţi să credem că liberalii au utilizat evenimentele de la primărie ca un pretext pentru un pas politic strategic, de a pleca de la guvernare şi a intra în opoziţie. Chiar şi cu PL în afara coaliţiei sper că vom colabora politic în continuare pe proiectele benefice pentru ţară şi pentru oameni. Coaliţia funcţionează în continuare”, a precizat oligarhul.

Liderul PD a mai specificat că, la şedinţa de marţi a fracţiunii s-a discutat despre plecarea PL din coaliţia de guvernare, mai mult din perspectiva organizatorică, astfel încât activitatea Guvernului să se poată desfăşura în continuare în cele mai bune condiţii. Mai mult decât atât, acesta a afirmat că nu sa va veni cu noi numiri la ministerele care de la care şi-au dat demisia, luni, miniştrii liberali, întrucât în zilele următoare urmează a fi aprobată în executiv reforma guvernului.

„Săptămâna viitoare vom aproba noua lege a Guvernului după care vom cere suportul colegilor din Parlament şi imediat intrată în vigoare această lege, voi merge în Parlament şi voi prezenta noua structură şi componenţă a Guvernului”, a punctat prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul briefing-ului.

Amintim că preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a anunţat vineri seară că formaţiunea pe care o conduce a decis să părăsească majoritatea parlamentară, iar ulterior, luni 29 mai, cei doi miniştri liberali - de la Educaţie şi Mediu - care au mai rămas în Guvernul condus de Pavel Filip şi-au anunţat demisia.

„Această coaliţie ne-a costat pierdere de imagine şi sănătate. Chipurile se luptă cu corupţia, dar de fapt se luptă cu PL, se luptă pentru a compromite acest partid, care toată viaţa a fost un partid anticomunist şi a luptat pentru dreptate şi adevăr”, a declarat Ghimpu în contextul în care, o mare parte a membrilor PL au fost reţinţi în ultima perioadă, inclusiv nepotul său, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe