Pîslaru, nemulţumit de A3: Vorbiţi în direct cu un inculpat şi îl creditaţi. Mi se pare incredibil

Cazul Kovesi pleacă de la nişte inculpaţi şi e instrumentat de o secţie creată printr-o reformă a justiţiei pe care o face Guvernul cu intenţia clară de a favoriza grupul infracţional Dragnea, a transmis fostul ministru tehnocrat al Muncii, Dragoş Pîslaru, în contextul scandalului declanşat pe această temă.
Dragoş Pîslaru
Dragoş Pîslaru (Mihuţ Savu)

Dragoş Pîslaru, candidat din partea PLUS la alegerile europarlamentare, a criticat, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, anchetarea Laurei Codruţa Kovesi de către noua Secţie pentru investigarea magistraţilor, în urma sesizării depuse de către fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă.

"Sunt trei lucruri pe care aş vrea să le pun pe masă: sunt revoltat că există această discuţie directă pe care o aveţi cu un inculpat pe care de doi ani încercăm să îl aducem în ţară. Înţelegerea mea e că s-a sustras justiţiei române pentru că a fugit din ţară. Există un mandat de arestare pe numele lui", a declarat Dragoş Pîslaru, citat de site-ul informativ al PLUS.

Întrebat ce ar fi făcut, în acest context, dacă ar fi fost ministru al Justiţiei, tehnocratul a subliniat că ar continua demersurile diplomatice cu ţara care i-a oferit lui Sebastian Ghiţă cadrul care să nu permită extrădarea, în aşa fel încât să îl aducă înapoi în faţa justiţiei române.

"Ar trebui să nu aibă nicio problemă şi să se lase la îndemâna justiţiei, mai ales că acum doamna Kovesi, cu care avea o problemă, nu e aici. Vă fundamentaţi acest narativ pe o acuzaţie din partea domnului Ghiţă, tot acest demers provine de la domnul Ghiţă care are, în mod evident, o problemă cu doamna Kovesi. E important pentru că circumstanţiem declanşarea unei investigaţii de reacţia unui inculpat care a fugit de justiţie. Diferenţa majoră e că atunci când omul e inculpat şi fuge din ţară – când te simţi vinovat – fuge de vina respectivă în loc să aibă bărbăţia să se ducă în faţa instanţei să îşi pledeze nevinovăţia. A fugit din ţară", a argumentat Dragoş Pîslaru.

În acelaşi timp, liderul PLUS a criticat Antena 3 pentru modul în care a prezentat cazul, considerând că a dus prezumţia de nevinovăţie, de care se bucură Ghiţă până la condamnarea definitivă, dincolo de limitele admisibile.

"Una e ce face procuratura şi alta e ce faceţi dumneavoastră. Vorbiţi în direct cu un inculpat şi cumva îl creditaţi că ar putea să zică adevărul. E o chestiune care mi se pare incredibilă. În al doilea rând, se face că această secţie (de anchetare a magistraţilor - n.r.) care a fost creată, ca urmare a unui demers de doi ani al Guvernului PSD-ALDE, pentru a ancheta magistraţii, se duce înapoi către doamna Kovesi. E o coincidenţă a naibii de importantă că exact această secţie se duce către Laura Codruţa Kovesi. E o coincidenţă de timp legată de această audiere exact în momentul în care un om, care are un parcurs profesional remarcabil, candidează pentru o funcţie importantă la nivel european. Interesul naţional al României e ca România să fie reprezentată în instituţiile europene cât mai sus posibil. Cazul pleacă de la nişte inculpaţi şi e instrumentat de o secţie creată, în ultimii doi ani, printr-o reformă a justiţiei pe care o face Guvernul cu intenţia clară de a favoriza grupul infracţional Dragnea", a afirmat Dragoş Pîslaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne