Pirkka Tapiola: UE monitorizează tot ce se întâmplă în Moldova

Moldova adera la U.E.
Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)

Uniunea Europeană nu vede necesitatea participării la negocierile privind crearea coaliţiei de guvernare, a declarat şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola. Această declaraţie vine ca răspuns la solicitarea Partidului Liberal potrivit căreia la negocieri trebuie să fie prezentă presă, reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi mediatori ai UE şi SUA.

Potrivit Publika.TV, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, a declarat că Uniunea Europeană monitorizează tot ce se întâmplă în Moldova. Oficialul a afirmat că rezultatele alegerilor parlamentare au fost discutate la Bruxelles. Cât priveşte negocierile între cele trei partide proeuropene PLDM, PDM şi PL, Tapiola a menţionat că nu comentează solicitarea PL. Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău a precizat că nu vede necesitatea participării reprezentanţilor UE la negocieri, pentru că este o chestiune internă.

Acesta a îndemnat autorităţile ţării noastre să ducă la bun sfârşit reformele care vor permite atragerea mai multor investiţii străine. Oficialul european a precizat că are aşteptări mari de la viitorul Guvern.

În acest sens, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola a precizat că: "Moldova este o ţară suverană şi independentă. Cred că ar fi un lucru lipsit de înţelepciune pentru oricare diplomat să comenteze negocierile privind crearea coaliţiei. Este un lucru intern al Moldovei referitor la acordul de guvernare. Noi urmărim cu interes acest proces".

De asemenea, oficialul european a menţionat că rezultatele alegerilor parlamentare din data de 30 noiembrie au fost discutate la Bruxelles. Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău a afirmat că UE este gata să susţină, în continuare, ţara noastră în drumul european.

"În rezultatul acestor discuţii, credem că ne-am concentrat asupra a trei puncte ce trebuie îndeplinite. Primul se referă la continuarea reformelor, să avem o politică de responsabilitate, una în care să se implice toate etniile din Moldova şi să determinăm priorităţile pentru rezolvarea conflictului transnistrean", a adăugat oficialul.

Unii analişti politici consideră că cele trei partide proeuropene ar trebui să se grăbească pentru a crea cât mai curând o coaliţie de guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe