Piramidele din apropierea capitalei Bosniei, Sarajevo, emană energie

Potrivit unui anunţ făcut la Ljubljana de americanul de origine bosniacă Semir Osmanagic, pasionat de arheologie, piramidele descoperite în urmă cu şase ani în apropierea capitalei bosniace Sarajevo radiază energie, transmite ellidor.info.

Câteva dintre formaţiunile piramidale bosniace au un câmp energetic puternic.

“Cu ajutorul fizicienilor şi specialiştilor în ingineria electrică am demonstrat că partea de sus a “Piramidei Soarelui” radiază o energie ce vine din adâncurile ei”, a spus Osmanagic, indicând că astfel de anomalii se pot observa şi la câteva piramide de alături.

Mai mult, sub “Piramida Soarelui”, un grup de arheologi, sub conducerea lui Osmanagic, au mai descoperit tuneluri subterane cu o lungime de câţiva kilometri. Deocamdată, aceştia au reuşit să cureţe un tronson de 600 de metri de tunel, deschis deja accesului public.

Precizăm că piramidele din Bosnia au fost descoperite în 2006, în apropiere de satul Visoko, situat la aproximativ 30 km nord-vest de capitala Sarajevo.

Toate sunt acoperite cu un strat gros de pământ şi până atunci au fost considerate simple coline.

Cea mai înaltă dintre ele măsoară 70 de metri şi era cunoscută ca dealul Visocica până în momentul în care a fost denumită “Piramida Soarelui” de Osmanagic, un personaj controversat, a cărui “descoperire” a fost puternic contestată de comunitatea arheologilor din Balcani, care susţine că dealurile de lângă Visoko sunt formaţiuni geologice naturale şi nicidecum piramide.

Arheologul crede că structurile piramidale descoperite de el sunt făcute de mâna omului şi au fost construite aproximativ în secolul al XII-lea î.Hr. de vechii iliri.

Dacă această ipoteză ar fi corectă, atunci acestea ar fi de trei ori mai vechi decât cele de la Giza (Egipt), relatează Publika.TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură