Ping-pong cu dosarul lui Oprea, la mai bine de trei ani de la moartea tânărului poliţist Gigină

La mai bine de 3 ani de la moartea tânărului poliţist Bogdan Gigină, judecătorii trimit înapoi la DNA dosarul generalului Gabriel Oprea.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă, se întoarce înapoi la DNA. Decizia luată joi de Tribunalul Bucureşti este definitivă.

Acum mai bine de trei ani, poliţistul Bogdan Gigină murea, la 28 de ani, căzând de pe motocicletă, în timp ce-i făcea "pârtie" în trafic fostului vicepremier pentru Securitatea Naţională şi ministru de Interne.

În urma incidentului, Oprea a fost inculpat iniţial de ucidere din culpă şi abuz în serviciu. Acest ultim capăt de acuzare a picat însă după decizia Curţii Constituţionale care a dezincriminat abuzul în serviciu prin încălcarea de legislaţie secundară.

Alături de Oprea au fost acuzaţi de ucidere din culpă General MPM Impex SRL şi Petre Mazilu, administratorul acestei companii.

Dosarul generalului a avut un parcurs "interesant": a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care şi-a declinat ulterior competenţa în favoarea Judecătoriei Sectorului 1. De acolo a fost trimis însă la Tribunalul Bucureşti, care, vedem acum, l-a trimis înapoi la DNA pentru a fi refăcută ancheta.

Mai multe detalii despre dosar aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne