Piloţii de la TAROM au declanşat un protest spontan. Două aeronave au rămas la sol

Aeronavă TAROM
Aeronavă TAROM (Epoch Times România)

Piloţii Companiei naţionale TAROM au declanşat duminică dimineaţă un protest spontan, două curse fiind amânate, potrivit Realitatea.

Nemulţumiţi că salariile lor sunt cele mai mici din Europa, piloţii de pe aeronavele Airbus au recurs la o acţiune spontană de protest duminică dimineaţă. Greva nu a fost anunţată, ci piloţii se declară "inapţi" să conducă avioanele.

Cum TAROM funcţionează cu un număr fix de angajaţi, dacă unul dintre aceştia este bolnav sau "inapt", nu există înlocuitor, iar avionul rămâne la sol. În consecinţă, în urma protestului spontan de astăzi, cel puţin două curse au fost amânate, ne-existând înlocuitori pentru piloţii inapţi.

Piloţii Companiei Tarom sunt nemulţumiţi că primesc un salariu fix, fiind plătiţi şi cu diurne numai cei care zboară pe cursele externe, astfel încât toţi îşi doresc să zboare în afara graniţelor, conform sursei menţionate care citează dcnews.

Totodată, piloţii reclamă că salariile lor sunt cele mai mici din Europa, aceştia câştigând cu aproximativ 50% mai puţin decât colegii lor europeni. De asemenea, piloţii TAROM sunt nemulţumiţi că, în condiţiile în care în ultima vreme a scăzut numărul curselor externe, şi veniturile piloţilor au avut de suferit: Airbus-urile au ajuns să aibă mai puţine curse externe decât Boeing-urile.

Realitatea mai informează că Ministerul Transporturilor ar fi comunicat că nu e grevă, ci "se îngreunează circulaţia".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne