Piloţi de la Air Transat arestaţi înainte de zborul Glasgow-Toronto: "Erau în stare de ebrietate"

Avion al companiei Air Transat
Avion al companiei Air Transat (wikipedia.org)

Doi piloţi, în vârstă de 37 şi 30 de ani, ai companiei canadiene Air Transat, au fost arestaţi în Glasgow, după ce colegii lor au raportat autorităţilor comportamentul lor "anormal". Trebuiau să decoleze din oraşul englez Glasgow în direcţia Toronto, Canada cu 250 de pasageri la bord.

Arestaţi pentru că erau beţi

Cei doi piloţi au fost opriţi de autorităţi fiind suspectaţi că se aflau "sub influenţa alcoolului", în momentul în care vroiau să se urce la bordul zborului TS 725 de la Glasgow - care luni, 18 iulie, ar fi transportat 250 de pasageri plus echipajul – la Toronto, Canada.

Detaliile sunt încă neclare, dar, potrivit primelor informaţii scurse, semnalul a fost tras de alţi membri ai echipajului, alertaţi de comportamentul celor doi. Ambii piloţi vor trebui acum să se prezinte în faţa instanţei de la Paisley, în Renfrewshire, Scoţia, conform sitului web corriere.it.

Air Transat declară: "Confirmăm, dar aşteptăm investigaţiile"

Airbusul 310 al companiei Air Transat alocat zborului TS 325 trebuia să decoleze la ora 13.00, de la Glasgow şi, după 7 ore şi 10 de minute, să aterizeze în Canada. Compania a confirmat arestarea celor doi piloţi: "Aşteptăm rezultatele investigaţiilor şi procedurile judiciare înainte de a comenta incidentul".

Pe reţelele sociale, pasagerii care iniţial nu au fost informaţi cu privire la motivele întârzierii zborului, au reacţionat cu furie. "Cea mai rea experienţă din viaţa mea", scrie un utilizator; "Suntem foarte supăraţi de această lungă aşteptare", scrie altul. Însoţiţi la hotel, au fost re-îmbarcaţi pe zborul care a decolat marţi, 19 iulie, de la Glasgow spre Toronto.

Air Transat a fost votată "Cea mai bună companie din America de Nord"

La mijlocul lunii iulie, compania Air Transat (2.500 de angajaţi în întreaga lume) a fost votată pentru al cincilea an consecutiv "Cea mai bună companie aeriană din America de Nord pentru călătoriile de vacanţă", la anuala Skytrax World Airline Award. Premiul este acordat pe baza rezultatelor unui studiu global al companiilor aeriene.

Sondajul din acest an a implicat 245 de companii şi aproximativ 19 de milioane de pasageri din întreaga lume, care au votat pe fiecare detaliu, de la check-in la îmbarcare, de la confortul scaunului la serviciul la bord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură