Piedone, de neoprit. Va candida în continuare din partea PPUSL, în ciuda opoziţiei Mariei Grapini

În ciuda nemulţumirii manifestate de Maria Grapini - copreşedintele Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal, Cristian Popescu Piedone va candida totuşi din partea acestei formaţiuni pentru un nou mandat de primar la Sectorul 4.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

Deşi copreşedintele Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal, Maria Grapini, s-a opus în mod ferm candidaturii lui Cristian Popescu Piedone din partea formaţiunii sale, colegii săi nu au fost de aceeaşi părere. Astfel că nici indignarea unora dintre supravieţuitorii şi rudele celor care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Colectiv, nici instanţa şi nici Maria Grapini nu au putut să-l oprească pe Piedone să candideze.

"Ne-am întâlnit cei şapte (din conducerea PPUSL – n.r), din care trei pe telefon, pentru că era greu să ne adunăm aşa repede. Eu mi-am expus punctul de vedere. M-a informat domnul senator Laurenţiu Mihai (preşedintele Consiliului Naţional al PPUSL – n.r.), care răspunde de Bucureşti, că ieri dimineaţă (miercuri dimineaţă - n.r.), Piedone şi-a depus adeziunea la organizaţia de la Sectorul 4, că Sectorul 4 i-a avizat-o, ceea ce e conform statutului.

Că după aceea organizaţia Bucureşti, pe care o coordonează tot senatorul Mihai, i-a avizat-o... Aşadar, eu îmi menţin punctul de vedere. Candidatura, se pare, e avizată în conformitate cu statutul", a declarat joi Grapini pentru Mediafax

Întrebată de jurnalişti dacă, de la înălţimea funcţiei de copreşedinte al partidului, nu a putut influenţa această decizie, Maria Grapini a replicat:

"Copreşedintele are un vot. Copreşedintele nu poate să facă dictatură în partid. Nu am făcut un congres. În mod normal, în situaţia în care apar controverse, dar nu este timpul necesar, se întruneşte Consiliul Naţional. Problema e că... asta este. Timpul e foarte scurt, eu mi-am spus punctul de vedere, Bucureştiul, dar nu ştiu câtă parte din Bucureşti, iată, îl susţin.

Este o chestiune neplăcută, dar eu respect decizia democratică luată la Sectorul 4 Bucureşti. Însă eu, personal, am votat împotrivă, am spus că îmi menţin declaraţia şi că nu voi gira nici cu numele meu, nici cu funcţia, nici cu nimic, candidatura lui Piedone. Şi am explicat şi de ce. Nu am nimic cu Piedone, ci doar pentru faptul că am enunţat nişte principii şi le voi respecta".

În opinia Mariei Grapini, nu este deloc moral faptul că Piedone şi-a depus adeziunea la PPUSL abia în momentul în care candidatura sa ca independent la Primăria Sectorului 4 i-a fost refuzată.

"Va analiza electoratul, populaţia Sectorului 4 candidatura lui. Dar la nivel de ţară s-ar putea să avem membri de partid care să nu fie de acord cu candidatura lui. Este greu de estimat acum, pentru că nici asta nu a fost corect, să vină (Piedone – n.r.) în ultimul moment când a văzut că nu i se admite candidatura ca independent. Nici asta nu mi se pare moral.

Dacă îşi dorea să vină la acest partid putea să vină când l-am creat anul trecut. Nu contest că a avut nişte realizări, nu contest că sondajele îl arată că Piedone ar... Dar eu cred că partidele au şi rolul de a face educaţie cetăţenilor. Şi îmi asum mai degrabă să pierd decât să încalc nişte principii", a adăugat copreşedintele Partidului Puterii Umaniste - Social Liberal.

Cât despre viitorul ei în acest partid, Maria Grapini a precizat că după alegerile locale din 5 iunie va decide dacă va continua sau nu colaborarea cu PPUSL.

"Este decizia mea dacă vreau să continui în acest partid sau nu. Este evident că voi merge cu acest partid până la alegerile locale. Am spus şi în comunicatul de dimineaţă, că voi vedea ce voi face la Congres.

Toţi suntem interimari acum, nimeni nu are o funcţie aleasă, pentru că nu am avut când. După rezultatele de la alegeri poate se va trage concluzia că am luat o decizie greşită, asta nu ştii niciodată cum e. Dar, principial vorbind, eu am argumentat de ce l-aş fi susţinut peste patru ani pe Piedone şi nu acum", a mai precizat Maria Grapini.