Pică primul oficial al Vaticanului implicat în abuzuri sexuale. Mai rămân 7.999

(Jeff J Mitchell / Getty Images)

Un fost ambasador al Vaticanului a fost demis din funcţie, săptămâna trecută, după ce a fost găsit vinovat de abuz sexual împotriva minorilor, marcând primul caz în care o astfel de condamnare este aplicată unui reprezentant de vârf al bisericii Catolice.

Arhiepiscopul, Josef Wesolowski, ambasadorul Vaticanului în Republica Dominicană, a fost deposedat de toate prerogativele sale în acestă săptămână după condamnarea Sinodului Doctrinei Credinţei, potrivit unui comunicat emis de Vatican.

”Considerând că sentinţa a fost aprobată de instanţa mai sus menţionată, toate procedurile necesare vor fi adoptate în privinţa fostului ambasador, şi în conformitate cu gravitatea cazului”, a anunţat Vaticanul.

Wesolowski, în vârstă de 65 de ani, a fost rechemat la Roma în luna august.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat că Wesolowski are deplasările restricţionate ”deoarece a fost găsit vinovat de o crimă serioasă şi aşteaptă următoarele acţiuni legale”, potrivit serviciului de ştiri al Vaticanului.

Wesolowski are două luni să facă apel împotriva condamnării.

Dumincă, liderul Vaticanului, Francisc, a anunţat că aproximativ 8.000 de membri ai bisericii Catolice sunt pedofili, inclusiv oficiali de rang înalt precum episcopi şi cardinali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe