Piaţa Universităţii, ziua a opta de proteste

Protestele din Piaţa Universităţii s-au redus semnificativ în intensitate după vizita lui Iohannis şi numirea noului premier, Dacian Cioloş. În stradă mai sunt doar o mână de oameni.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului.
Românii ies din nou în stradă împotriva Sistemului. (Epoch Times România)

Animată până de curând de mii de persoane şi de portavoci, Piaţa Universităţii este acum aproape goală. În jurul candelelor încă aprinse, la Fântână s-au strâns în jurul orei 19:00 aproximativ 100 de persoane.

Vis-a-vis, în faţa Teatrului Naţional, zonă consacrată de reuniune a opozanţilor lui Iohannis, s-au strâns de asemenea în jur de 10-15 persoane care scandează lozinci.

Reamintim că incendiul din clubul ce funcţiona fără autorizaţie ISU, survenit la scurtă vreme după moartea poliţistului Bogdan Gigină, a scos în ultima săptămână din case zeci de mii de români dornici de o resetare completă a scenei politice. Deşi după prima zi de proteste premierul Ponta a demisionat, sătui de corupţia generalizată din ţară, corupţie ce a permis apariţia unor tragedii precum moartea tinerilor din Colectiv, românii au continuat să iasă în stradă, cerând resetarea întregului sistem.

Ieri, la o zi după vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Piaţă, protestul a scăzut semnificativ în amploare, numărul participanţilor ajungând la doar câteva sute de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne