Petre Tobă se ţine de doctorat. A depus plângere penală pentru abuz în serviciu la CNATDCU

La un pas să-şi piardă definitiv doctoratul şi să devină posesorul unui verdict oficial de plagiat, fostul ministru Petre Tobă mută lupta în instanţă.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Pe cale să fie declarat oficial plagiator, fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a depus luni, la Parchetul General, o plângere penală de abuz în serviciu împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU care au votat constituirea ultimei comisii tehnice responsabile să-i analizeze teza de doctorat, dar şi a membrilor acesteia din urmă, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Fostul ministrul este nemulţumit de membrii forului superior al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare care au a decis să respingă un raport realizat de o primă comisie de specialitate în cazul său.

Motivele invocate atunci de specialişti au stârnit un val de nemulţumire în spaţiul public, comisia fiind acuzată că a făcut flick-flack-uri cu logica şi bunul-simţ pentru a-l "spăla" pe Tobă de acuzaţia de plagiat.

După ce a fost respins prin vot respectivul raport, preşedintele CNATDCU a fost desemnat să numească o comisie din exteriorul Consiliului General care să se pronunţe pe marginea acuzaţiilor supuse controlului instituţiei, iar în urmă cu puţin timp acea comisia a dat verdict de plagiat "masiv". Urmează acum votul final în Consiliului General al CNATDCU.

Reamintim că Petre Tobă a fost acuzat de jurnalista Emilia Şercan că a copiat 250 din totalul celor 390 de pagini ale tezei cu care a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne