Petre Tobă insistă că nu a plagiat. "Nu am ce să-mi reproşez. Am respectat toate normele existente"

Au trecut luni bune de când jurnalista Emilia Şercan a publicat o investigaţie din care reiese că Petre Tobă şi-a plagiat în mod grosolan teza de doctorat, însă problema nu a fost tranşată încă din punct de vedere instituţional. În tot acest timp, ministrul de Interne a negat vehement acuzaţiile.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a negat din nou acuzaţiile potrivit cărora şi-a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii prin furt intelectual.

"Eu am respectat toate normele existente în momentul elaborării tezei de doctorat, am urmat toate recomandările făcute de către conducătorul de doctorat şi din tot ce am făcut pentru elaborarea acelei teze de doctorat nu am ce să-mi reproşez.

Aştept să se creeze cadrul legal. Am solicitat să mă prezint în faţa comisiei pentru a-mi susţine cu argumente punctul de vedere. Comisia a fost desfiinţată.

Am înţeles că acum se creează un nou mecanism. În momentul în care mecanismul va fi funcţional mă voi prezenta şi îmi voi susţine cu argumente punctul de vedere", a declarat Petre Tobă.

Amintim că ministrul de Interne Petre Tobă, chestorul care a condus Poliţia Română în ultimii 3 ani, a fost acuzat la finele lunii noiembrie a anului trecut că a copiat 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

Asupra cazului trebuia să se pronunţe controversatul Consiliu Naţional de Etică - instituţie care a "albit" de-a lungul timpului înalţi demnitari precum Victor Ponta, Lia Olguţa Vasilescu, sau Gabriel Oprea. Organismul a fost însă revocat înainte să facă acest lucru, chiar de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Gestul a fost primit iniţial cu aplauze de public, având în vedere istoricul deciziilor luate de instituţia respectivă. Cum de atunci au trecut luni întregi şi cazul Tobă nu s-a clarificat, Guvernul Cioloş, dar mai ales Adrian Curaj, au fost acuzaţi că tergiversează tranşarea acestui subiect delicat.