Petre Florescu, locul 11 în ierarhia finală a campionatului britanic MSA Formula

Pilotul român a ocupat locul 5 în clasamentul debutanţilor, după disputarea ultimelor trei curse pe pista Brands Hatch a campionatului britanic MSA Formula
(MSA Formula/facebook)

Pilotul român Petru Florescu (Carlin Motorsport), s-a clasat pe locul 11 în ierarhia finală a campionatului britanic MSA Formula, după desfăşurarea ultimelor trei curse pe pista Brands Hatch în weekend, şi a ocupat locul 5 în clasamentul debutanţilor, se arată într-un comunicat.

Petru Florescu s-a poziţionat al nouălea în prima cursă şi al unsprezecelea în a doua cursă, ambele disputate sâmbătă. În cursa a treia, de duminică, românul a fost al 12-lea.

''Pe plan personal, cred că a fost un an bun având în vedere faptul că în 2014 nu am concurat şi că accidentul suferit atunci m-a imobilizat la pat timp de aproape 6 luni! Urmează o săptămână de pauză şi apoi revenim pe pistă pentru testele de iarnă. Trebuie să le mulţumesc din adâncul inimii tuturor celor care mi-au fost aproape, începând cu părinţii şi cu echipa Carlin Motorsport. A fost un an plin de învăţăminte şi simt că am devenit un pilot şi un om mai bun. Avem mult de lucru în continuare, dar mergem în direcţia cea bună!'', a spus pilotul lui Carlin Motorsport.

Petru a încheiat sezonul inaugural al MSA Formula pe locul al 11-lea în clasamentul general, cu 99 de puncte, iar în clasamentul debutanţilor, pilotul român a fost al cincilea, cu 350 de puncte.

MSA Formula este un campionat din Marea Britanie destinat monoposturilor şi care se dispută conform regulamentelor Formulei 4 ale Federaţiei internaţionale de automobilism. Campionatul a fost câştigat de englezul Lando Norris, 15 ani, coechipier cu Florescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport