Petiţie online: „Nu putem lăsa ţara în mâna hoţilor!” Moldovenii cer anularea alegerilor prezidenţiale

Nemulţumiţi de rezultatele alegerilor prezidenţiale, de îngrădirea dreptului constituţional la vot al diaspora, mii de moldoveni semnează o petiţie online prin care cer anularea rezultatului scrutinului electoral.
Foto simbol.
Foto simbol.

Un număr mare de cetăţeni ai Republicii Moldova îşi manifestă dezacordul cu rezultatele alegerilor prezidenţiale şi cer anularea scrutinului din 13 noiembrie, fiind nemulţumiţi de rezultatele alegerilor, dar şi de modul în care s-au organizat şi desfăşurat acestea.

Petiţia online invocă încălcarea drepturilor constituţionale şi multe fraude in procesul de votare, şi a acumulat, în câteva ore, peste 26 de mii de semnături.

Semnatarii petiţiei expun şi motivul care i-a determinat să ceară anularea rezultatului alegerilor prezidenţiale.

“Am stat în rând enorm, pe frig, timp de 5 ore (Verona, Italia) pentru a vota şi până la urmă ne-au anunţat că s-au terminat buletinele de vot... Cel puţin 1000 de oameni nu au avut posibilitatea să voteze... Cifra de persoane este mult mai mare, foarte mulţi au renunţat de a sta în rândul enorm... era o dezorganizare totală.”

“Alegerile au fost fraudate la nivel local.., iar diaspora a fost lipsită de dreptul constituţional de a-şi exprima dreptul la vot.”

“Am încercat fraţilor să luptăm şi am stat la rând 7 ore.”

“Nu pot să stau să mă uit cum ni se fură ţara şi voturile! Ne-am săturat de atâta corupţie!”

„Nu putem lăsa ţara în mâna hoţilor!”

“Dodon a fraudat şi fals a câştigat. Dar Maia Sandu nu a pierdut. Căci a unit imposibilul într-o singură SPERANŢĂ.”

“Să fie anulate alegerile prezidenţiale. Demisia CEC. Modificarea Codului Electoral, introducerea votului electronic.”

Menţionăm că nu toţi cetăţenii moldoveni din diaspora au putut vota, deoarece în zece secţii de votare de peste hotare s-au terminat buletinele de vot înainte de încheierea procesului de votare.

În acest moment, la Chişinău se protestează în faţa Comisiei Electorale Centrale (CEC). Sute de tineri cer anularea rezultatelor din turul doi de scrutin prezidenţial. De asemenea, protestatarii solicită organizarea noilor alegeri prezidenţiale, pe motiv că, cele din 13 noiembrie ar fi fost fraudate. O acţiune de protest legată de felul cum a fost organizat turul II al alegerilor prezidenţiale se va desfăşura la 14 noiembrie, începând cu ora 18:30 şi la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti.

Organizatorii susţin că vor cere demisia conducerii CEC şi a ministrului de Externe de la Chişinău, deoarece estimează că un număr de peste 1000 de persoane nu au reuşit să-şi exercite dreptul de vot la cele două secţii din Bucureşti unde buletinele de vot s-au epuizat înainte de timp.

Potrivit Misiunii de Observare a alegerilor Pomo-LEX, scrutinul prezidenţial din 13 noiembrie a fost marcat de multiple cazuri de transport organizat al alegătorilor în cel puţin 32 de secţii de votare, proteste, cozi şi nemulţumiri în diaspora, după epuizarea buletinelor de vot şi multe alte încălcări.

După centralizarea a 100% dintre procesele verbale, Igor Dodon devine al treilea preşedinte al ţării, ales prin vot direct de popor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe