Peste weekend: Ciocniri între separatişti catalani şi poliţie în Barcelona

Poliţia din Barcelona s-a ciocnit pentru scurt timp cu separatiştii catalani care au protestat împotriva unui marş organizat de forţele naţionale ale poliţiei spaniole în oraşul mediteranean.
Ciocniri între separatişti şi forţele de ordine în Barcelonia, 10 noiembrie 2018
Ciocniri între separatişti şi forţele de ordine în Barcelonia, 10 noiembrie 2018 (Getty Images)

În timpul unui incident care a avut loc sâmbătă în centrul Barcelonei, poliţia regională catalană a folosit bastoane pentru a opri separatiştii catalani să avanseze spre locul în care avea loc un marş desfăşurat de o asociaţie a forţelor poliţiei naţionale spaniole cu scopul de a cere salarii mai mari, potrivit AP.

În luna septembrie, un protest similar al separatiştilor faţă de un alt marş organizat de aceeaşi asociaţie a poliţiei naţionale a rezultat în ciocniri cu forţele de securitate regionale. În timpul violenţelor, 14 persoane au fost rănite şi 6 au fost arestate.

Spania a fost cuprinsă de o criză politică începând de anul trecut, când parlamentarii separatişti din Catalonia au eşuat în tentativa lor de a separa regiunea de restul ţării.

Sondajele şi alegerile recente arată că cei 7,5 milioane de rezidenţi din regiunea bogată din nord-estul ţării sunt divizaţi aproape în mod egal în ceea ce priveşte problema secesiunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe