Peste 5.000 de cazuri de rujeolă. Vaccinul lipseşte acum din 10 judeţe

Vaccinul care îi protejează pe copii de rujeolă lipseşte din zece judeţe, iar cazurile celor diagnosticaţi cu această boală se înmulţesc constant.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Alţi 238 de copii au făcut rujeolă în ultima săptămână. Astfel, numărul pacienţilor diagnosticaţi cu această boală din toamna anului trecut şi până acum a ajuns la peste 5.100, informează TVR.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în Caraş-Severin, Timiş şi Arad. Din păcate, 23 de persoane au murit din cauza bolii. Rujeola este o boală infecţioasă foarte contagioasă. Complicaţiile apar la 30 la sută dintre cazuri.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, una din patru persoane diagnosticate cu rujeolă are nevoie de internare. Vaccinul care îi protejează pe copii de boală lipseşte acum din zece judeţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură