Peste 2.700 de militari vor participa la parada de 1 Decembrie (video)

Parada militară consacrată Zilei de 1 Decembrie, comemorarea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918
Parada militară consacrată Zilei de 1 Decembrie, comemorarea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918 (Epoch Times România)

Peste 2.700 de militari români şi străini vor participa, luni, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, eveniment la care participă şi preşedintele Traian Băsescu, relatează Mediafax.

În deschiderea paradei dedicate Zilei Naţionale a României un elicopter MI-17, aparţinând MAI, va flutura un drapelul Naţional.

Alături de militarii români, la paradă vor mai participa detaşamente din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii. Cei peste 2.700 de militari, proveniţi din cadrul MApN, MAI, SRI şi SPP vor desfăşura aproximativ 280 de mijloace tehnice.

Pe parcursul intonării Imnului Naţional al României, onorurile vor fi susţinute prin executarea a 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimului 30 Gardă ”Mihai Viteazul”.

Interpretarea Imnului naţional va fi susţinută de Corul Academic ”Divina Armonie”, care va fi acompaniat de orchestrele reunite ale Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale, Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul şi Muzicii Militare a Diviziei 1 infanterie ”Dacica”.