Peste 160 de bancnote de 500 euro descoperite îndesate în câteva toalete din Geneva

Toaletele a trei restaurante şi ale unei bănci din Geneva s-au blocat, nu cu hârtie igienică, ci, bizar, cu peste 38.000 de euro în bancnote mari.
(Captură Foto)

Publicaţia Tribune de Geneve a precizat că mai multe bancnote de 500 de euro au fost găsite îndesate în toaleta unei bănci UBS din districtul financiar al Genevei. Câteva zile mai târziu, bancnote euro au fost descoperite în toaletele a trei restaurante din apropiere.

Mii de franci elveţieni aparent au fost cheltuiţi pe revopsirea conductelor afectate.

Procurorii din Geneva au declarat că investighează incidentul, care a avut loc în luna mai a acestui an, adăugând că nici înfundarea toaletelor şi nici aruncarea banilor nu a fost ilegală.

„Nu suntem atât de interesaţi de motiv, ci dorim să fim siguri de originea banilor”, a precizat Vincent Derouand, purtător de cuvânt al procuraturii din Geneva.

El a adăugat că nu a fost descoperit un motiv din care să reiasă că ar fi vorba de bani falşi.

Derouand a mai confirmat de asemenea că restaurantele şi-au retras plângerile după ce două persoane le-au plătit despăgubiri pentru toaletele blocate.

Totuşi, nu este clar cine va primi banii care au fost confiscaţi în timpul investigaţiei, dacă se va dovedi că sunt legali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe