Peste 11 localităţi afectate de inundaţii. 2.600 de familii au rămas fără electricitate

Inundaţii în Moldova
Inundaţii în Moldova (Epoch Times România)

Peste 11 localităţi din Prahova sunt afectate de inundaţii iar 2.600 de familii au rămas fără energie electrică. În alte 11 judeţe, gospodării au fost de asemenea afectate de ploiele abundente, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, 20 de case şi 66 de curţi din Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Argeş, Vâlcea, Gorj, Ilfov şi Giurgiu au fost inundate în ultimele 24 de ore în timp ce echipajele MAI intervin în 25 de localităţi din sudul ţării.

Având în vedere cantitatea abundentă de precipitaţii, hidrologii au emis avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din Prahova, valabilă până sâmbătă seară, la ora 18.00. De asemenea, râuri din alte 20 de judeţe sunt de asemenea sub cod galben de inundaţii până duminică la ora 16.00.

Probleme se înregistrează şi în Neamţ, unde 10 comune au rămas fără energie electrică din cauza ninsorilor abundente care au defectat patru linii electrice.

Totodată, MAI informează că, în ultimele 24 de ore, peste 1.200 de efective ale ministerului cu aproximativ 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase în 54 de localităţi din 12 judeţe. La acest moment nu sunt localităţi izolate şi nici persoane în pericol, precizează însă reprezentanţii Ministerului de Interne.

MAI mai transmite că, în această dimineaţă, în 20 de localităţi din judeţele Galaţi, Prahova, Vrancea, Bacău, Mehedinţi şi Vâlcea era întreruptă alimentarea cu energie electrică, dar echipele de intervenţie erau deja în teren pentru remedierea situaţiei. S-a ţinut legătura permanent cu reprezentanţii ministerului Energiei pentru ca fiecare situaţie apărută să fie tratată cu toată seriozitatea şi rezolvată cât mai repede.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne