Peste 10.000 de deţinuţi scoşi de după gratii de guvernarea PSD. 188 au violat, ucis şi tâlhărit din nou

(Captură Foto)

Peste 10.000 de infractori au fost eliberaţi mai devreme din închisori, în baza recursului compensatoriu. Dintre aceştia, în intervalul octombrie 2017- noiembrie 2018, nu mai puţin de 188 s-au întors după gratii, fiind condamnaţi definitiv pentru că au comis din nou crime, violuri, fapte cu violenţe şi tentative de crime, relatează G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, rata de recidivă este însă mult mai mare. Mai exact, aproape jumătate dintre cei eliberaţi mai devreme din penitenciare au comis din nou infracţiuni, dar nu au trecut încă prin toate fazele procesuale pentru a fi condamnaţi definitiv.

Precizările lui Tudorel Toader vin într-un răspuns trimis deputatului PNL Florin Roman care l-a întrebat ”câţi dintre recidiviştii eliberaţi din închisoare, în ultimul an, în baza legii recursului compensatoriu, pentru infracţiuni comise cu violenţă, au comis noi infracţiuni violente”.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne