Pesta ajunge în Teleorman. Daea: Îmi pun mari semne de întrebare dacă e intenţionat

Apariţia pestei porcine în Teleorman, la câtiva kilometri de ferma de porci a fiului liderului PSD, îi ridică ministrului Agriculturii "mari semne de întrebare."
Petre Daea
Petre Daea (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat la Antena 3 că îşi pune "mari semne de întrebare" în legătură cu apariţia pestei porcine în Teleorman, judeţ unde, aşa cum a subliniat realizatoarea emisiunii, are ferma de porci fiul lui Liviu Dragnea.

„Eu n-am spus că e intenţionată o aducere acolo. Eu spun foarte clar şi o repet că îmi pun mari semne de întrebare dacă intenţionat, dacă e o nesăbuinţă a unuia, neştiind despre ce e vorba. Organele abilitate vor stabili care e situaţia acolo. Eu n-am de unde să ştiu acest lucru însă îmi pun semne de întrebare şi, evident, ne punem toţi cum pot să ajungă două cadavre în pădure pur şi simplu.

Iată de ce Autoritatea Sanitar-Veterinară a dat dispoziţie şi a solicitat Direcţiei Sanitar-Veterinare de la Teleorman să facă diligenţele necesare şi să ia măsurile juridice care se impun, să ceară sprijinul organelor abilitate pentru a vedea despre ce este vorba acolo pentru că nu ne putem juca cu asemenea situaţie.(...) Ne face rău şi acest rău trebuie rupt odată şi rupt pentru totdeauna. Trebuie să înţeleagă toţi că e boală extrem de periculoasă şi că comportamentul trebuie să fie acela pe care îl dictează unităţile sanitar veterinare”, a declarat Petre Daea.

"Suspiciunile" lui Daea au legătură cu faptul că într-o pădure ar fi fost găsiţi doi porci morţi, infestaţi. Mai exact, potrivit Digi24, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman au anunţat marţi că doi porci au fost găsiţi morţi în apropierea pădurii din localitatea Slobozia Mândra. În urma analizării probelor recoltate de la cadavre, analizele au confirmat că unul dintre cei doi porci avea virusul pestei porcine africane.

Respectiva pădure ar fi domeniul de vânătoare al familiei Dragnea, scrie Libertatea. Locul este plasat la 19 kilometri în linie dreaptă de ferma de la Salcia, deţinută de Valentin Dragnea.

Raportarea s-a făcut târziu, s-au temut de ceea ce se va întâmpla când se va afla că au fost găsiţi porcii exact pe domeniul lui Dragnea”, explică un angajat de la ANSVSA pentru ziar.

De aceea, analizele şi comunicarea rezultatelor au fost coordonate de la Bucureşti, deşi în mod normal direcţia judeţeană Teleorman ar fi trebuit să se ocupe de caz", scrie sursa citată.

Referitor la pestă, reamintim că aceasta s-a răspândit ca focul în România, în condiţiile în care, potrivit investigaţiilor, deşi fusese avertizat asupra apariţiei focarelor, Guvernul român n-a făcut nimic pentru a opri pandemia ba chiar dimpotrivă, a sistat inspecţiile sanitar-veterinare ce trebuiau să aibă loc în primăvara lui 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne