Persoane arestate în Moscova în timpul unui miting pentru libertatea Internetului

Câteva persoane au fost arestate în Moscova în timpul unei demonstraţii aprobate pentru susţinerea libertăţii Internetului.
Poliţia rusă arestează un bărbat în timpul unui miting anticorupţie în Moscova în martie 2017. Sâmbătă, 26 august 2017, mai multe persoane au fost arestate în timpul unui miting de susţinere a libertăţii Internetului.
Poliţia rusă arestează un bărbat în timpul unui miting anticorupţie în Moscova în martie 2017. Sâmbătă, 26 august 2017, mai multe persoane au fost arestate în timpul unui miting de susţinere a libertăţii Internetului. (Alexander Utkin/AFP/Getty Images)

Un manifestant a fost arestat sâmbătă în timp ce purta un tricou pe care era imprimat mesajul “Putin este mai rău decât Hitler”, făcând referire la preşedintele rus Vladimir Putin.

Alte câteva persoane au fost arestate în timp ce purtau asupra lor simboluri de susţinere a drepturilor pentru comunitatea LGBT.

Conform oficialilor din Moscova, aproximativ 1.000 de persoane au participat la miting, a raportat agenţia rusă de ştiri TASS.

Manifestaţii similare au avut loc în alte câteva oraşe din Rusia, inclusiv Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg, Izhevsk şi altele.

Participanţii au cerut modficarea legilor care restricţionează Internetul în Rusia, care au fost incluse în aşa-zisul pachet de legi Iarovaia – intitulat astfel după numele deputatei conservatoare în Duma de Stat, Irina Iarovaia.

De asemenea, manifestanţii au cerut eliberarea oamenilor închişi pentru presupusa promovare de materiale “extremiste” pe Internet, precum şi demisia conducerii Roskomnadzor, agenţia rusă de stat care monitorizează şi reglementează Internetul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe