Persecuţiile discipolilor Falun Gong din China rămân a fi o problemă gravă

Pentru a contribui la încetarea persecuţiilor fără precedent din China, A.O. Falun Dafa din Republica Moldova, pe parcursul a mai multor ani, organizează diverse activităţi informative
Pentru a contribui la încetarea persecuţiilor fără precedent din China, A.O. Falun Dafa din Republica Moldova, pe parcursul a mai multor ani, organizează diverse activităţi informative (Epoch Times)

La 20 iulie în capitala Republicii Moldova a avut loc o zi de comemorare a miilor de practicanţi Falun Dafa, omorâţi de către regimul comunist chinez, prin aplicarea a peste o sută metode de tortură, violenţă, arestări arbitrare în masă a unor oameni nevinovaţi.

Astfel, reprezentanţii şi susţinătorii Asociaţiei Obşteşti Falun Dafa din Republica Moldova, în Scuarul Europei, au înscenat câteva metode de tortură barbară la care continuă să fie supuşi discipolii Falun Gong din China.

Trecătorii au rămas şocaţi de cele văzute care reflectau cruda realitate a persecuţiilor inumane din China. Ei au salutat gestul practicanţilor de a expune aceste acte de violenţă, cât şi au condamnat ferm faptele josnice comise de partidul comunist chinez, menţionând că existenţa acestui ”rău” nu mai este de lungă durată.

Un fost judecător din Statele Unite ale Americii care a privit atent înscenarea metodelor de tortură, a susţinut iniţiativa moldovenilor de a elucida atrocităţile ce au loc nestingherit în China, fiind la curent că regimul veninos nu mai are pic de onestitate şi benevolenţă faţă de proprii cetăţeni şi respectarea drepturilor lor.

Intervievată de reporterul Epoch Times, preşedintele A.O. Falun Dafa, a menţionat că persecuţiile discipolilor Falun Dafa din China declanşate la 20 iulie 1999 continuă până în prezent. Chişinăuenii şi oaspeţii capitalei cu greu au acceptat faptul că în zilele noastre mai au loc asemenea metode de tortură, îndeosebi asupra celor care nu fac nimic rău, doar îndeplinesc un set de exerciţii şi îşi trăiesc viaţa după principiile adevăr, compasiune şi toleranţă.

”China comunistă pare a fi departe, dar atrocităţile care se întâmplă acolo nu pot fi străine nimănui. Am ajuns să trăim într-o societate modernă unde ar trebui să ne gândim mai mult unul la altul. Faptul că de 14 ani, 100 milioane de cetăţeni chinezi suferă doar pentru gândirea liberă şi credinţa fermă în valorile morale înalte rămâne a fi o problemă gravă”, a mai relatat Tatiana Chiriac.

Practicanţii decedaţi în urma persecuţiilor fără precedent au fost comemoraţi cu priveghi şi lumânări în faţa Ambasadei chineze la Chişinău, în speranţa că în cel mai scurt timp aceste ilegalităţi vor înceta, iar cei vinovaţi de curmarea vieţilor vor fi aduşi în faţa justiţiei.

Reamintim că la 20 iulie 1999, din cauza popularităţii imense şi a invidiei şcoala Falun Dafa a fost interzisă în China de către regimul totalitar, iar promotorii acesteia continuă să fie persecutaţi în cel mai brutal mod până în prezent. Pentru discipolii Falun Gong din întreaga lume, 20 iulie a devenit o zi de comemorare a celor ucişi, mutilaţi şi persecutaţi datorită demnităţii lor şi curajului de a-şi proteja dreptul la o gândire liberă. Ziua respectivă indică tuturor că situaţia drepturilor omului din China rămâne a fi cumplită şi cu regret, tolerată în unele cazuri chiar şi de comunitatea internaţională.