"Pericol MAJOR de OUG! Marţi, la Guvern!" - În Piaţa Victoriei se anunţă un nou protest

Protest
Protest

Pe Facebook se anunţă un nou protest la guvern, marţi, începând cu orele 15.00, evenimentul fiind programat să aibă loc în contextul în care în presă a apărut informaţia că, la presiunile lui Liviu Dragnea - dublu condamnat la închisoare - Cabinetul Dăncilă ar putea da marţi o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

În aceste condiţii, protestatarii care, reamintim, de la momentul OUG 13 şi până acum nu au contenit să iasă în stradă cerând plecarea corupţilor din fruntea ţării şi justiţie independentă, anunţă că vor veghea, de afară, şedinţa de Guvern. Ora exactă la care va avea loc şedinţa nu este afişată deocamdată pe site-ul instituţiei conduse de Dăncilă.

"Deoarece, conform unor surse foarte credibile, Dragnea face presiuni tot mai mare pe Guvern pentru a emite o OUG pe amnistie şi graţiere care l-ar scăpa definitiv de probleme din justiţie, marţi suntem la Guvern şi veghem şedinţa.

De altfel, şedinţa de Guvern care de obicei se desfăşura miercuri sau joi, a fost devansată si se va desfăşura marţi, însă momentan nu ştim ora. Dar, ţinând cont de ultimele şedinţe de Guvern, ora 14 este cea indicată. Ne strângem începând cu ora 15 la Guvern şi tragem un semnal de alarmă! Nu acceptăm o altă OUG!", transmit protestatarii pe pagina evenimentului.

Reamintim că Guvernul mai poate adopta ordonanţe de urgenţă doar până pe 19 iulie, când se încheie sesiunea extraordinară a Parlamentului. În acest context, potrivit unor surse citate de G4Media, şedinţa de guvern de săptămâna viitoare a fost devansată şi va avea loc marţi.

Tot G4Media a relatat că Liviu Dragnea forţează adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Potrivit surselor publicaţiei citate, dorinţa lui Dragnea s-ar izbi de împotrivirea Vioricăi Dăncilă care se opune pe moment acestei idei şi chiar ar fi ameninţat cu demisia.

Unul dintre motivele pentru care premierul Dăncilă nu doreşte să semneze ar fi teama de o anchetă penală, având în vedere că, nefiind parlamentar, nu este apărată de imunitate. Nici Tudorel Toader n-ar marşa la ideea unei ordonanţe. De altfel, potrivit G4Media, acesta ar urma să-şi delege atribuţiile secretarului de stat Mariana Moţ, persoană care a semnat şi adresa către Parlament prin care s-a propus noua definiţie a abuzului în serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne