Percheziţii la traficanţii de droguri din Galaţi

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

La câteva zile după ce presa a relatat că zeci de tineri din Galaţi au înfundat spitalul, unii dintre ei în stare gravă în urma consumului de etnobotanice tratate cu varii chimicale foarte nocive, procurorii DIICOT au declanşat o amplă acţiune pentru destructurarea reţelei de traficanţi.

Împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, procurorii DIICOT au efectuat 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de mare risc şi produse cu efect psihoactiv (etnobotanice), informează Agerpres.

După primele investigaţii, anchetatorii susţin că au fost identificaţi peste 200 de consumatori care cumpărau droguri de la această grupare, dintre care doar în luna ianuarie 52 au fost internaţi de urgenţă în spital, iar 5 au intrat în comă.

Potrivit DIICOT, începând din martie 2014, membrii grupării au procurat, deţinut, oferit şi valorificat către alte persoane (inclusiv persoane aflate în stare de deţinere) droguri de mare risc (comprimate ecstasy) şi droguri de risc (produse cannabice sub formă de marijuana).

Mai mult, membrii grupării au produs importante cantităţi de "produse etnobotanice", prin impregnarea unor substanţe cu efect psihoactiv în produse ce pot fi consumate prin inhalare ori prizare, ulterior acestea fiind oferite spre vânzare către consumatori (în special tineri). O mare parte a persoanelor care au consumat astfel de substanţe în ultima perioadă de timp au avut nevoie de îngrijiri medicale în regim de urgenţă.

La sediul Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism vor fi aduse, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor procesuale, 90 de persoane.