Percheziţii la Serviciul Fiscal de Stat din R. Moldova: Unii angajaţi bănuiţi de acte de corupţie

Reţinere.
Reţinere. (cna.md)

Procurorii Anticorupţie împreună cu ofiţeri ai Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova au efectuat joi, 12 iulie mai multe percheziţii la domiciliile şi oficiile unor angajaţi ai Serviciului Fiscal de Stat (IFS) dar şi ale unor agenţi economici, aceştia fiind bănuiţi de corupere pasivă şi activă.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), în perioada cuprinsă între lunile februarie-martie 2017, angajaţi ai IFS au pretins şi acceptat de la doi agenţi economici mijloace băneşti în sumă de 180 000 lei MD, pentru a le fi acceptată cererea depusă la adresa Serviciului Fiscal de Stat (SFS) privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru luna octombrie 2016.

În continuare, angajaţii SFS, au pretins şi primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018, mijloace băneşti în sumă totală de aproximativ 70 000 lei MD pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

CNA transmite că în cauza penală ar figura 6 bănuiţi, dintre care o persoană s-ar afla în căutare, autorul infracţiunilor însă este reţinut de CNA pe un termen de 72 de ore, fiind bănuit de corupere pasivă săvârşită de două sau mai multe persoane în formă prelungită, riscând astfel o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 300000 la 400000 mii lei MD în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe