Percheziţii la Oradea într-un dosar vizând fraudarea Fondului de Asigurări Sociale de Sănătate cu peste 5 milioane de euro

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

DIICOT şi politia judiciară au efectuat joi 67 de percheziţii în municipiul Oradea şi în judeţul Bihor în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în evaziune fiscală, înşelăciune şi fals. Prejudiciul adus statului de gruparea vizată de cercetări este estimat la 5 milioane euro.

Percheziţiile au vizat spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea - Secţia Oncologie, mai multe farmacii şi cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2014 membrii grupării au generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente „medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” (TA) şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea vor fi aduse pentru audieri 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii iar acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj - Napoca, precum şi Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al jud. Bihor, mai informează DIICOT.