Percheziţii la Marie Curie. Chirurgul Burnei, audiat pentru experimente pe copii şi luare de mită

Ortopedul despre care Casa Jurnalistului a susţinut că a efectuat operaţii experimentale pe copii este audiat de poliţie.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Aflat în centrul unui uriaş scandal de presă, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei este audiat, la această oră, de poliţiştii bucureşteni, la Spitalul Marie Curie, relatează Realitatea TV.

Potrivit sursei citate, în această dimineaţă au loc cinci percheziţii care-l vizează pe chirurg. Trei dintre acestea au loc la casele medicului, iar alte două la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Percheziţiile au loc după ce în urmă cu aproximativ două luni, la DNA a fost depus un denunţ pe numele medicului, în urma căruia procurorii au început monitorizarea acestuia. Potrivit denunţului, doctorul Gheorghe Burnei ar fi condiţionat intervenţii medicale de primirea unor sume de bani.

La finalul percheziţiilor, urmează ca medicul să fie audiat.

Mai merită menţionat că acţiunea oamenilor legii are loc la doar o zi după ce în presă a apărut o investigaţie din care reiese că doctorul ar fi făcut operaţii experimentale pe copii.

Reamintim că o ortopedul Gheorghe Burnei a fost acuzat, într-un articol publicat în Casa Jurnalistului, că a experimentat implanturi neomologate în cazul mai multor copii. Semnatara articolului, Luiza Vasiliu, relatează cum cunoscutul ortoped a experimentat cu un implant neomologat pe o fetiţă care şchiopăta. 11 operaţii mai târziu, fetiţa, devenită între timp domnişoară, de-abia se mai poate ridica din pat.

În urma unei investigaţii ce a durat un an, jurnalista a constatat că „doctorul Burnei a ales de multe ori, în locul intervenţiilor sigure, inovaţii medicale în urma cărora au murit copii şi nenumărate vieţi au fost distruse”. Articolul poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne