Fostul şef al Transelectrica, reţinut de procurori. 460 de mii de lei, prejudiciul estimat în dosar

Marius Dănuţ Caraşol
Marius Dănuţ Caraşol (Screenshot)

UPDATE: Marius Dănuţ Caraşol, fostul şef al Transelectrica, a fost reţinut de procurori şi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

* * *

Anchetatorii efectuează, marţi, percheziţii la fostul şef al Transelectrica, Marius Dănuţ Carasol, acesta fiind acuzat că şi-a falsificat diploma de licenţă. Prejudiciul estimat în acest dosar este de 460.000 de lei.

Potrivit comunicatului de presă al Parchetului General, acuzaţiile vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

„În cursul zilei de azi, 19 noiembrie 2019, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 3 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul declarat şi la alte imobile deţinute de un fost funcţionar public.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naţionale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcţiei în cauză.

Prejudiciul reclamat este de peste 460 000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal", se arată în comunicatul Parchetului.

Reamintim că Marius Dănuţ Carasol a fost revocat din funcţia de preşedinte al Transelectrica şi din poziţia de membru al directoratului Transelectrica, au declarat pentru Edupedu.ro surse apropiate şedinţei. Decizia a fost luată de către Consiliul de Supraveghere al companiei. Potrivit sursei citate, forul de conducere a luat această decizie, după ce publicaţia citată dezvăluise că Marius Dănuţ Carasol şi-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Universitatea a răspuns, însă, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”. În realitate, Marius Dănuţ Carasol a absolvit doar Liceul Industrial nr. 4 din Alexandria.

Detalii aici.