Percheziţii la firmele lui Darius Vâlcov

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Facebook)

În timp ce fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, aşteaptă decizia instanţei privind arestarea sa preventivă, au loc percheziţii la firme pe care acesta le controlează, relatează stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, avocata lui Vâlcov susţine însă că nu există probe care să demonstreze faptul că fostul ministru ar fi dispus distrugerea de probe sau că acesta ar fi fost proprietarul seifului în care, acum câteva zile, s-au descoperit lingouri de aur, dolari şi un tablou semnat Renoir.

"Denunţătorii nu au spus niciodată că domnul Vâlcov ar fi distrus ceva. Nu există o dovadă că ar fi fost vorba despre vreun ordin, nu putem vorbi în domeniul penal despre "dorinţe". Vorbim de alte probatorii, de alte înscrisuri, care se referă la alte infracţiuni, săvârşite de alte persoane. V-aţi întrebat la cine era seiful? Deocamdată, apărării i s-a prezentat o cutie de pe care s-au luat nişte amprente şi care conţinea bani şi alte obiecte. Nu ştim ale cui sunt amprentele, încă nu s-a făcut expertiza. Nu ştiu despre ce lingouri de aur se vorbeşte", a declarat Lucia Furtună, avocata lui Darius Vâlcov, la ÎCCJ.

Reamintim că în urmă cu două zile, procurorii DNA au anunţat extinderea urmăririi penale în cazul lui Darius Vâlcov, anunţând că fostul ministru de Finanţe este suspectat de noi infracţiuni, săvârşite în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României.

Din referatul cauzei reieşea că Vâlcov a depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane, 90.000 de dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau, o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, aceste bunuri constituind, conform procurorilor, "produsul infracţional obţinut în urma săvârşirii infracţiunilor faţă de care se efectuează cercetări."

Potrivit evz.ro, deputatul PSD Daniel Bărbulescu, în casa căruia anchetatorii au găsit seifulul cu pricina, a dat o declaraţie de martor la DNA în care arată că fostul ministru de Finanţe i-a spus să deschidă seiful din locuinţa sa şi să distrugă mai multe documente şi bani.

Daniel Bărbulescu, deputat din 2008 şi membru în Comisia juridică, este prieten cu Darius Vâlcov pe care l-a turnat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.