Percheziţii la firma de pază a lui Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Poliţiştii desfăşoară joi percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt implicate cinci firme de pază, printre care şi cea deţinută de Andrei Rudeanu, ginerele co-preşedintelui PNL Vasile Blaga, informează Mediafax, citând surse judiciare.

"Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive", reiese dintr-un comunicat de presă remis de Poliţia Română.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 600.000 de euro.

Printre firmele vizate de oamenii legii ar fi şi Axis Corporate Security, deţinută de Andrei Rudeanu, ginerele şefului PNL Vasile Blaga. Potrivit publicaţiei citate, Rudeanu ar urma să fie audiat, alături de alte persoane, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere.

Percheziţiile sunt făcute de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi IPJ Hunedoara, luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi criminalişti. Acţiunea este coordonată de procurori din Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Publicaţia Hotnews.ro a reamintit că firma controlată de ginerele lui Blaga, Axis Security, a câştigat pe bandă rulantă contracte cu instituţii din subordinea guvernului - fie ca a fost vorba de Guvernul Boc sau de Guvernul Ponta.

Întrebat în 2014 cum comentează faptul că firma ginerelui său obţine pe bandă rulantă contracte cu statul în plină epoca USL, Vasile Blaga a replicat:

"Ginerii nu ţi-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales dupa ultima ispravă, cea cu Timisoara, de acum trei săptămâni, când a luat un contract de 200.000 lei pentru paza sau nu ştiu ce: nu mai are ce căuta în casa mea. Mai mult n-am ce să fac. E căsătorit cu fiica mea, am un nepot foarte reuşit, eu nu pot să mă duc mai departe. Ştiu ca e foarte greu ca lumea să mă creadă, asta i-am şi spus-o între patru ochi: "poţi să-ţi dai seama că nimeni nu crede că dacă n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?". Ar putea sta în banca lui, că are destul de lucru".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne